Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sestdien konkursa Supernova finālā noskaidros, kurš šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijā

Sestdien, 10. februārī, desmit Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa Supernova dalībnieki sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmes pilsētā Zviedrijā.

Skatītāji un žūrija pusfinālā lēma, ka konkursa Supernova finālā piedalīsies Alekss Silvers, Avéi, Dons, Ecto, Edvards Strazdiņš, Funkinbiz, Katrīna Gupalo, grupa Papīra lidmašīnas, Saint Levića un duets Vēstulēs.

Finālā katrai skatītāja balsij būs būtiska nozīme – par savu favorītu no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā. Balsot par savu iecienīto mākslinieku varēs jau no raidījuma sākuma. Būtiski, ka, balsojot ar telefonzvanu, viens zvans atbildīs vienai balsij, bet viena īsziņa māksliniekam piešķirs uzreiz desmit balsis.

Konkursa uzvarētāju noteiks skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV publicēs pēc konkursa fināla. Savukārt konkursa žūrijas sastāvu LTV atklās maijā, kad būs noslēdzies Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Uzstāšanās secība konkursa Supernova finālā:

1. Vēstulēs ar dziesmu Kur?
2. Avéi – Mine
3. Papīra lidmašīnas – Mind Breaker
4. Katrīna Gupalo – The Cat’s Song
5. Ecto – Outsider
6. Dons – Hollow
7. Saint Levića – Tick-Tock
8. Edvards Strazdiņš – Rock n’ Roll Supernova
9. Funkinbiz – Na Chystu Vodu
10. Alekss Silvers – For the Show

Skatītājus konkursa Supernova finālā priecēs viesmākslinieki no kaimiņvalstīm: igauņu māksliniece Alika, kura pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu Bridges ieguva 8. vietu, kā arī Gabrielius Vagelis – mūziķis no Lietuvas, kurš vairākkārt piedalījies Lietuvas Eirovīzijas atlasēs.

Paralēli konkursa Supernova tiešraidei skatītāji ir aicināti sekot līdzi aktivitātēm un tiešraides aizkulisēm LTV un LTV Supernova sociālo mediju kontos. Sabiedrībā atpazīstamā satura veidotāja Riharda Gromula komentārus par mākslinieku priekšnesumiem varēs lasīt sociālajā tīklā X. Īpašs Supernova saturs fināla nedēļā vērojams arī LTV jauniešu platformās 16+ un +AUDZIS. 8. februārī plkst. 20.00 16+ YouTube kanālā pirmizrādīs raidījumu Lidijas vīzija, kur skatītāju iemīļotā Lidijas kundze sniegs savu vērtējumu par konkursa finālistu priekšnesumiem un izvēlēsies savu favorītu. Savukārt konkursa aizkulisēs uzturēsies pašpasludinātā modes ikona un mediju personība Barbara, kura pārbaudīs dalībniekus, liekot viņiem izkāpt ārpus savas konforta zonas.

Konkursa Supernova mērķis ir atrast mākslinieku, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā.

Izlozē noskaidrots, ka konkursa Supernova uzvarētāja dziesma Eirovīzijas konkursā izskanēs otrajā pusfinālā. Tajā kopā ar Latviju šogad piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 9. maijā, bet fināls – 11. maijā.

Konkursa Supernova fināla tiešraide 10. februārī sāksies plkst. 21.10, un to būs iespēja vērot LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kā arī LTV7, kur tiešraidi papildinās zīmju valodas tulkojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja