Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sieviešu spēka un varonības dziesmas

Latvijā ierakstītais un februārī ASV izdotais albums Women Warriors: The Voices of Change, kas ir veltīts aktīvistēm un viņu drosmei, tagad pieejams arī Latvijā

Albuma ierakstā ir piedalījušies Latvijas mūziķi un Rīgas Doma meiteņu koris Tiara diriģentes Airas Birziņas vadībā. Disku Latvijā izplata kompānija MicRec.

Projekta Women Warriors: The Voices of Change/Varones. Pārmaiņu balsis idejas autore un producente ir amerikāņu diriģente Eimija Andersone. Projekta piedalās deviņpadsmit komponistes, kuru vidū ir Lolita Ritmane, Natālija Bonina, Mirjama Katlere, Anne Katrīna Derna, Izolde Fēra, Šāronas Fārbere, Penka Kouneva un Stāra Parodi. Viņu partitūras 2020. gada martā tika ierakstītas Latvijas Radio 1. studijā Rīgā. Rīgas studijas orķestra sastāvā bija 75 mūziķi no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas orķestra, Liepājas simfoniskā orķestra, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, orķestra Sinfonietta Rīga un ansambļa Perpetuum Ritmico. Pie pults stājās diriģents Edgars Saksons.

Studijas vadītājs bija Māris Briežkalns. Rīgas ierakstu komandu veidoja Marks Matsons, Varis Kurmiņš, Augusfīns Delle, Māris Lācis, Ivo Tauriņš un Pāvels Mališkins. Projekta mākslinieciskā vadītāja – Eimija Andersone, producenti – Marks Matsons un Lolita Ritmane. 

Koris Tiara galvenās diriģentes Airas Birziņas vadībā piedalījās Lolitas Ritmanes dziesmas We Rise (Eimijas Andersones vārdi) ieskaņojumā. "Biju saviļņota beidzot klātienē satikt Airu un talantīgās jaunietes," stāsta Eimija Andersone. "Man bija liels gods strādāt ar brīnišķīgajiem mūziķiem, kori un ierakstu komandu Rīgā. Cik iedvesmojoša un skaista pilsēta! Mani pārsteidza mākslinieciskā talanta un kultūras pārpilnība Rīgā. Es nekad neaizmirsīšu Rīgā pavadīto laiku," viņa piebilst.

Women Warriors: The Voices of Change skaņdarbi ir izmantoti iedvesmojošā dokumentālā filmā, kurā tiek godinātas aktīvistes, kuras cīnās par sociālo taisnīgumu, cilvēktiesībām un pilsoniskajām tiesībām, vides jautājumiem, minoritāšu tiesībām, dzimumu līdztiesību un katras meitenes tiesībām uz izglītību. 

Filma izceļ vairāk nekā sešdesmit piecu sieviešu aktīvistu dzīvi, ļaujot sievietēm un meitenēm saskatīt viņu kolektīvo ieguldījumu spēku un dziļumu, kas apliecina to sieviešu dzīvi, kuras ņēma taisnīguma jautājumus savās rokās un mainīja vēstures gaitu.

Filma turpina gūt starptautisku atzinību. Tā plūca laurus šādos konkursos un festivālos: Shorty Social Good Awards 2020 Gold kategorijā Labākā tiešraide, Chicago Indie Film Awards balva labākajam komponistam un labākā dokumentālā filma LA Independent Women Film Awards 2021. Oficiālās atlases ietver The Impact DOCS Awards, The IndieFEST Film Awards, Montreal Independent Film Festival un fināliste Austin International Arts Festival, Toronto Independent Film Festival of Cift, 4th Dimension Independent Film Festival un Sweden Film Awards.  

Kompaktdisks ir pieejams šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja