Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Simptomi – dienu pēc šova. Eirovīzijas uzvarētājs Dankans Lorenss ir inficējies ar koronavīrusu

2019. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs holandiešu dziedātājs Dankans Lorenss ir inficējies ar Covid-19 un goda viesa statusā vairs nevarēs piedalīties šā gada Eirovīzijas šova Roterdamā, informējuši pasākuma rīkotāji

Dankana Lorensa priekšnesums svinīgi atklāja 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmo pusfinālu, kas otrdien, 18. maijā, notika Roterdamas arēnā Ahoy. Tajā vakarā māksliniekam tika pasniegts sertifikāts, kas apliecina, ka viņa dziesma Arcade, ar kuru viņš uzvarēja 2019. gada Eirovīzijas konkursā Telavivā, straumēšanas platformās divos gados klausīta vairāk nekā miljardu reižu. Bija paredzēts, ka Dankans Lorenss uzstāsies arī Eirovīzijas finālā Roterdamā sestdien, 22. maijā. 

Pirmdien, 17. maijā, Dankana Lorensa Covid-19 tests bija negatīvs, tāpēc viņš varēja uzstāties pirmajā Eirovīzijas koncertā 18. maijā. Nākamajā dienā viņš izjuta vieglus slimības simptomus. Šodien, 20. maijā, tika apstiprināts, ka dziedātājs ir inficējies ar koronavīrusu. Nākamās septiņas dienas Dankanam Lorensam būs jāpavada izolācijā. Tas nozīmē, ka viņš vairs nevarēs kāpt uz arēnas Ahoy skatuves. Mākslinieks šovā 22. maijā būs redzams neklātienē. 

Trešdien, 19. maijā, tika paziņots, ka ar koronavīrusu ir inficējies viens no Islandes grupas Gagnamagnið mūziķiem, tāpēc kolektīvs nevarēs kāpt uz skatuves otrajā pusfinālā 20. maijā un šovā tiks izmantots 13. maijā Roterdamā notikušajā mēģinājumā tapušais videoieraksts. Ja islandiešiem izdosies iekļūt finālā, arī 22. maijā tiks demonstrēts šis ieraksts. 

Eirovīzijas dalībniekiem Roterdamā ir jāievēro distančēšanās noteikumi, un dažādu valstu delegācijas savā starpā gandrīz nekomunicē. Epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ cilvēku kontakti ir samazināti līdz minimumam. Visiem cilvēkiem, kuri strādā Eirovīzijas norises vietā – Roterdamas arēnā Ahoy –, Covid-19 tests ir jāveic ik pēc 48 stundām. 

Kopš 6. aprīļa, kad arēnas teritorijā tika uzsākti sagatavošanās darbi, šeit veikti vairāk nekā 24 400 testu (tehniskā komanda, brīvprātīgie, mākslinieki un delegāciju locekļi, konkursā akreditētie žurnālisti u. c.). No tiem pozitīvi ir bijuši tikai 16 testu (0,06%), vairākumā gadījumu tie ir cilvēki, kuri vēl nav apmeklējuši arēnu vai arī kādu laiku nav tur bijuši. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja