Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

"Sinfonietta Rīga" sezonas noslēgumkoncerts būs ar somu diriģentu Kangasu un kontrabasistu Upatnieku

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" savas ceturtās sezonas noslēgumkoncertā Lielajā ģildē 21.maijā plkst.19.30 muzicēs somu diriģenta Juhana Kangasa vadībā, bet solists būs izcilais kontrabasists Gunārs Upatnieks, atskaņojot populārā itāļu kinomūzikas komponista Nino Rotas Koncertdivertismentu (Divertimento concertante) kontrabasam un orķestrim, informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītājs Ēriks Kibermanis. Uzreiz pēc koncerta Rīgā latviešu kontrabasists šo Nino Rotas skaņdarbu spēlēs Sanktpēterburgā,  slavenajā festivālā "Musical Olympus Foundation".

Kā pastāstīja Ē.Kibermanis, "Sinfonietta Rīga" sezonas noslēgumkoncerta programmā iekļauta arī Ludviga van Bēthovena Otrā Simfonija un Somijas mūsdienu komponista, Pēra Henrika Nūrdgrēna "Simfonija stīginstrumentiem", kā arī angļu komponista Viljama Voltona mūzika kinofilmai "Henrijs V".

Gunāru Upatnieku bez pārspīlējuma var saukt par vienu no pasaules labākajiem jaunajiem kontrabasistiem. Viņš ir viens no tiem dažiem mūziķiem pasaulē, kuri ar savu spēli pierāda, ka kontrabass var būt ne tikai orķestra balasta instruments, bet arī spilgts, jūtīgs solo instruments, kas savā izteiksmībā un krāsu bagātībā var droši konkurēt ar čellu. Upatnieks spoži apliecinājies starptautiskos konkursos – ieguvis 1.vietu konkursā Oklahomā (ASV, 2007), 1. vietu un Galveno balvu konkursā Vroclavā (2008), 1. vietu Špergera starptautiskajā kontrabasistu konkursā Vācijā (2008), kā arī pirmo vietu un skatītāju balvu vienā no prestižākajām mūziķu sacensībām – ARD konkursā Minhenē (2009). G.Upatnieks tikko uzsācis doktorantūras studijas Manheimas mūzikas augstskolā, ko savienos ar darbu Bergenas filharmonijā.

Somijas diriģents Juha Kangass, kas starptautiski pazīstams kā izcils Mocarta partitūru lasītājs un ir daudz darījis, lai popularizētu Ziemeļu un Baltijas valstu mūziku, jau ir labi zināms arī mūzikas mīļotājiem Latvijā, jo šeit viesojies jau vairākas reizes. (Pirmoreiz viņš šeit ieradās 1987.gadā ar paša vadīto Ostrobotnijas (jeb Austrumbotnijas) orķestri.) Interesanti, ka Juha Kangass nekad netika vēlējies kļūt par diriģentu. Ilgu laiku viņš pat atteicies viesoties pie citu orķestru diriģenta pults.

Biļetes uz sezonas noslēguma koncertu tirgo Lielās ģildes un "Biļešu paradīzes" kasēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja