Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šopēnu šodien klausāmies citādi. Andrejs Osokins sāk koncertturneju Osokins – Šopēnam

Pianists Andrejs Osokins sāk Latvijas turneju ar jaunu koncertprogrammu Osokins – Šopēnam. Tā veltīta poļu komponista Friderika Šopēna mūzikai un liktenim, kas sāpīgā veidā diemžēl atkārtojas šodienas pasaulē daudzu mūsu laikabiedru dzīvē.

Koncertturnejas pirmo koncertu Andrejs Osokins sniegs 23. septembrī plkst.19.00 Līvānu novada Kultūras centrā un turpinās dažādās Latvijas zālēs, kā arī Igaunijā.

Stāsta Andrejs Osokins: "Šis ir veltījums Friderikam Šopēnam – vienam no izcilākajiem XIX gs. komponistiem, kura mūžu vistiešākajā veidā ietekmēja un lauza Krievijas militārais iebrukums viņa dzimtenē, pēc kura viņš tā arī neatgriezās Polijā un līdz nāvei rakstīja mūziku emigrācijā. Koncertos skanēs arī mūsu pašu izcilo komponistu, XX gs. trimdinieku Jāņa Mediņa un Volfganga Dārziņa, skaņdarbi – katrs ar savu unikālo rokrakstu, bet abi tik vienoti savās ilgās pēc tēvzemes. Būs arī izcilā ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova darbi. Viņš šajā pavasarī, jau būdams cienījamā vecumā, arī bija spiests doties bēgļu gaitās uz Vāciju, un joprojām nav zināms, vai viņam jebkad vēl būs iespēja atgriezties Ukrainā."

A. Osokins uzsver, ka šobrīd, kad izšķiras Ukrainas, Latvijas un visas Eiropas nākotne, mūzika nevar un nedrīkst būt nošķirta no notikumiem, kas ietekmē mūs visus. Māksla un mūzika gadsimtu gaitā ir sekojusi vēsturiskajiem notikumiem, smalki un spēcīgi reaģējot uz tiem gan kā cilvēka iekšējās pasaules pārdzīvojumu spogulis, gan arī globālu procesu atainotājs. "Šopēna mūzika šajā laikā ir īpaši aktuāla, un mēs to klausāmies jau ar pavisam citām emocijām – tajā jūtama dziļa mīlestība pret viņa dzimto Poliju, tās cilvēkiem un kultūru. Mūsu – mūziķu – misija ir ar šo trimdas komponistu bezgala daiļo, skaudro, ilgpilno, romantisko un milzīga temperamenta piepildīto mūziku sniegt mūsu klausītājiem iedvesmu, spēku un neatlaidības impulsu rīkoties šajā nozīmīgajā laikā," saka pianists.

Patlaban zināmi seši programmas koncerti: pēc koncerta Līvānos notiks uzstāšanās 7. oktobrī Talsu Tautas namā, 29. oktobrī Zeit Līgatnē, 9. decembrī Krustpils kultūras namā Jēkabpilī, 11. decembrī Lūznavas muižā, 2. februārī Doles Tautas namā. Koncertu saraksts tiks papildināts. Decembra beigās programma gaidāma arī Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Tuvākajā laikā A. Osokins uz skatuves kāps arī 30. septembrī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, kurā kopā ar aktieri Ģirtu Krūmiņu sniegs koncertizrādi Sudraba laikmets mūzikā un dzejā, savukārt 14. oktobrī Latgales vēstniecībā Gors notiks A. Osokina un Čulpanas Hamatovas poētiskā izrāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja