Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Svētku mūzika šoreiz tiešsaistē. Rīgas Doms dāvā pašu būtiskāko – Ziemassvētku gaismu

Rīgas Doms aicina klausītājus šoreiz neklātienē, tiešsaistē, no 11. decembra līdz pat Zvaigznes dienai 6. janvārī baudīt Ziemassvētku un Jaungada koncertus. Skanēs adventes pastorāles, Ziemassvētku mūzika, gadumijas prieks un pasaules klasika. Sešos koncertos svētku noskaņas radīs 15 ērģelnieki un izcili solisti – Dita Krenberga, Egils Siliņš, Kaspars Zemītis, Dārta Tisenkopfa, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ilze Grēvele-Skaraine.

"Ziemassvētki katram ir cerību un gaismas piepildīts laiks. Tie ir ne tikai tirdziņi un dāvanas, bet jo daudz nozīmīgāk – tas ir garīgās uzlādes laiks. Rīgas Doms, ejot cauri visam šāgada ierobežojumu laikam, bijis atvērts gan tiešraidēs pilnīga aizlieguma laikā, gan drošos klātbūtnes koncertos. Šo īpašo gadu noslēdzot, vēlamies klausītājiem dāvāt pašu būtiskāko – Ziemassvētku gaismu," saka katedrāles ērģelnieks un mūzikas direktors Aigars Reinis.

Šopiektdien, 11. decembrī, plkst. 19 trīs izcilas Latvijas mākslinieces aicina uz kopīgi veidotu programmu Ziemassvētku pastorāles. Soprāns Jolanta Strikaite-Lapiņa, Itālijā maģistrantūras studijas absolvējusī arfiste Dārta Tisenkopfa un ērģelniece Ilze Reine jau ir tikušās kopīgās koncertprogrammās, bet šoreiz vēlas muzicēt, lai katra mājās ienestu kaut nedaudz Ziemassvētku gaidīšanas prieka. Pastorāle mūzikā ir žanrs, kas saistīts ar ganu dzīves attēlojumu. Gadsimtu gaitā nostiprinājusies šī žanra saikne ar Ziemassvētku mūziku, jo gani ir tie, kam eņģeļi pasludina labo vēsti. Līdzās Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Kamila Sensānsa, Šarla Guno un Marsela Granžanī darbiem un Ziemassvētku dziesmām īpaša vieta atvēlēta arfas un ērģeļu saspēlei Marsela Samuela Ruso Ziemassvētku variācijās.

Koncertā Ziemassvētki 19. decembrī plkst. 19 muzicēs basbaritons Egils Siliņš un ērģelniece Edīte Alpe. Programmā Gaisma 27. decembrī satiksies flautiste Dita Krenberga, ģitārists Kaspars Zemītis un ērģelniece Liene Andreta Kalnciema. Koncertā Ērģeļu skaņās atvadās gads 31. decembrī plkst. 16 muzicēs Larisa Bulava, Vita Kalnciema, Aigars Reinis, Ilona Birģele, Diāna Jaunzeme-Portnaja un Aivars Kalējs, atskaņojot savu jaundarbu. Jaungada koncertu 1. janvārī plkst. 19 sniegs Larisa Carjkova, Iveta Pelše, Ilze Barlo, Aija Ziņģīte, Simona Sunepa, Roberts Hansons. Zvaigznes dienas koncertā 6. janvārī muzicēs soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, ērģelniece Ilze Reine un Rīgas Doma draudzes koris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja