Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zināma festivāla Liepājas vasara programma

Šogad festivāls Liepājas vasara ar septiņiem koncertiem Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies no 27. jūlija līdz 23. augustam, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

“Festivāls būs ļoti interesants gan žanru, gan mākslinieku ziņā,” saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

27. jūlijā festivāla atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskais orķestris tā galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņos leģendāras roka balādes, piedaloties tādiem solistiem kā Daumants Kalniņš un Atis Ieviņš, kā arī Lietuvā ļoti zināmais Jeronims Miļus.

Savukārt diriģenta Andra Veismaņa vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris 9. augustā koncertēs kopā arī ar arfisti Dārtu Tisenkopfu un šī gada Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvēju – klarnetisti Annu Gāgani.

Klausītājus gaida arī izsmalcināti kamermūzikas koncerti, viens no tiem 2. augustā ar burvīgo Latvijas Nacionālās operas un Nirnbergas valsts Teātra operas studijas solisti, liepājnieci Margaritu Vilsoni, ko uz klavierēm pavadīs Vācijā rezidējošais brazīļu pianists Marselu Amarals. Gaidāms arī neaizmirstams vienmēr enerģiskās un optimisma pilnās pianistes Agneses Egliņas solo koncerts 17. augustā, kā arī aizraujoša kamermūzika čellista Ivara Bezprozvanova un pianista Riharda Plešanova izpildījumā, ko papildinās muzikologa Oresta Silabrieža stāstījums 14. augustā.

Populārās mūzikas cienītājiem 7. augustā festivāls piedāvās grupas Willow Farm 25 gadu jubilejas koncertu kamerzāles formātā.

Festivāls Liepājas vasara arī šogad, 23. augustā tradicionāli noslēgsies sadarbībā ar Garīgās mūzikas festivālu. Liepājas Simfoniskā orķestra un kora Latvija izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa Sestā simfonija un, piedaloties Latvijas Nacionālās operas solistei Laurai Teivānei, arī Morisa Diruflē Rekviēms.

Plašāka informācija par festivāla Liepājas vasara koncertiem atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā. Biļetes uz rīkotajiem koncertiem pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja