Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ditas Rietumas kino izlase. 6.V – 12.V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Sliktie kaimiņi 2 @@

Režisors Nikolass Stollers. Lomās Sets Rogens, Zaks Efrons, Roza Bērna, Hloja Greisa Moreca, Deivs Franko, Selena Gomesa u. c.

Lai cik idiotisks ir šīs filmas sižets – ģimene ievācas jaunā mājā blakus studenšu korporācijai – nevaldāmām, aktīvām, agresīvām un seksīgām jaunietēm, kuras, dāsni atkailinātas, spieto un ārdās baros –, tomēr komēdijas, kurās rosās omulīgais Sets Rogens (viņš arī viens no filmas scenāristiem), uzpērk ar savdabīgu intonāciju, nosauksim to par amerikānisku naivumu. Vārdu sakot, jestra jautrība, ko nodrošina vairāk vai mazāk smieklīgi un dumji joki.  

Zaļā istaba @@@

Režisors Džeremijs Solnjērs. Lomās Patriks Stjuarts, Antons Jelčins, Imodžena Pūtsa, Alija Šovketa, Džo Kols, Makons Blērs u. c.  

90 minūtēs kompaktizēta spriedze – medusmaize šausmu filmu cienītājiem. Filma pārliecina, jo šausmām ir loģisks, racionāls pamatojums un precīza kinematogrāfiska forma. Filmas veiksme ir aktieris Patriks Stjuarts (Star Trek, X-Men) riebekļa lomā un labs režisora Džeremija Solnjēra darbs. Rokgrupas dalībnieki, kuri kļūst par nevēlamiem lieciniekiem, tāpēc arī ieslodzītajiem un (iespējams) upuriem, ir spiesti pārdzīvot šaušalas, un skatītāji kopā ar viņiem.

Ma ma @@@

Režisors Hulio Medems. Lomās Penelope Krusa, Luiss Tosars, Asjers Etkseandija u. c.  

Spāņu režisora Hulio Medema filma ar Penelopi Krusu galvenajā lomā nepiedāvā šī režisora filmām, piemēram, Sekss un Lusija, raksturīgo jutekliskumu, bet gan dramatiskas noskaņas. Magda ir dzīvespriecīga skolotāja, 10 gadu veca puikas mamma, kurai atklāj vēzi. Viss pārējais ir stāsts par spēku un mīlestību – emocionāli jaudīgs un forsēti melodramatisks. Filma ir Penelopes Krusas debija producentes ampluā. Medems šajā darbā ir sapulcinājis Seksa un Lusijas komandu (operators, komponists, mākslinieks).  

Pērļu poga @@@@

Režisors Patrisio Gusmans  

Kino Bize darbojas patiesi entuziasti un lieli malači, kuri rāda aizraujošas un konceptuāli nekomerciālas filmas nišas auditorijai. Eiropā dzīvojošā čīliešu režisora Patrisio Gusmana filma Pērļu poga atklāj Kino Bize rīkoto pasaules filmu festivālu (5.–8.V) Iztēlotās ainavas, kas atgādina – dokumentālais kino vienmēr ir bijis tuvs antropoloģiskam pasaules izpētes instrumentam. Pērļu poga februārī Berlīnes kinofestivālā saņēmusi svarīgas balvas, to vidū – par labāko scenāriju. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja