Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kvadrifrons kopā ar skatītājiem iestudēs izrādi tiešsaistē - 24h

No 20. aprīļa katru darba dienu astoņi jauni mākslinieki satiksies stundu garā mēģinājumā, lai baudītu digitālu kopābūšanu un 24h laikā radītu eksperimentālu performanci, kas pētīs virtuālos satikšanās līdzekļus un to, kā šīs tikšanās pārvērst teatrālā notikumā, informēja izrādes režisors Reinis Boters.

Performanču mēģinājumu tiešraides būs skatāmas Kvadrifrona sociālajos tīklos, kur skatītājiem tiks dota iespēja novērot un ietekmēt darba tapšanas procesu, iesakot, ko viņi vēlētos redzēt un kas viņiem šajā virtuālajā formātā šķistu aizraujošs. Tāpat pirmo reizi mēģinājumu process būs tik īss un nepierasts.

Izrāde 24h būs dauzonīgs eksperiments, jo pirmo reizi Kvadrifrona vēsturē mēģinājumi un izrādes tapšanas process būs publisks - skatītāji to varēs vērot tiešsaistē.

Laikā, kad ne par ko nevaram būt droši, ir jauki, ja par kaut ko tomēr varam  justies pārliecināti. Šoreiz varam būt pārliecināti, ka pēc divdesmit četriem vienu stundu gariem mēģinājumiem piedzīvosim sociāli distancētu pirmizrādi. Mēs vēl nezinām, kāda un par ko šī izrāde būs, jo mēģinājumu procesu radošā komanda sāks no nulles un skatītājiem būs iespēja izsekot visai šī teatrālā notikuma tapšanas gaitai. Varbūt tā būs ļoti gara, varbūt minūti īsa, iespējams, garlaicīga, vai tieši otrādi - ļoti aizraujoša. Kas to lai zina. Mūsu mērķis ir pēc iespējas priecīgāk pavadīt laiku jautru un radošu domubiedru un skatītāju kompānijā, izpētīt virtuālo platformu mākslinieciskās iespējas un varbūt atklāt ko nebijušu.

Izrādes radošā komanda: režisors, aktieris - Reinis Boters, režisors, aktieris - Klāvs Mellis, gaismu mākslinieks - Kārlis Staņa, režisore - Paula Pļavniece, scenogrāfs, aktieris - Andris Kaļiņins, dramaturģe - Linda Rudene, horeogrāfs, režisors - Rūdolfs Gediņš, režisore, aktrise - Sabīne Alise Ozoliņa.

Plašāka informācija: www.kvadrifrons.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja