Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aprīlī notiks 14. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

No 23.aprīļa līdz 6.maijam Latvijā risināsies jau 14. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, informē pasākuma sabiedrisko attiecību vadītāja Mairita Brice. Īsumā raksturojot gaidāmā festivāla norisi, viņa atklāj, ka 23.aprīlī Centrālajā stacijā notiks jau tradicionālais festivāla atklāšanas koncerts. Tā dalībnieki un programma tiks izziņota atsevišķi.

Viens no festivāla spilgtākajiem notikumiem solās būt "Nuevo Ballet Espanol" (Spānija) divas izrādes "Sangre Flamenca" - 26.aprīlī Preiļu Kultūras centrā un 27.aprīlī Latvijas Nacionālajā operā. Izrādes nosaukums tulkojumā skan "Flamenko asinis", un tas ir dažādu flamenko veidu - flamenco, bulerias, tango, zapateado u.c. - kokteilis, kurā modernā deja savijas ar spāņu flamenko tradīcijām.

Festivāla Galā koncertā 28.aprīlī Latvijas Nacionālajā operā piedalīsies baleta zvaigznes no Latvijas, ASV, Japānas, Kubas, Ukrainas u.c. valstīm.

29.aprīlī LNO Mazajā zāklē Brēmenes Deju teātris prezentēs jaunu dejas izrādi "Uz kurieni". To iestudējis viens no veiksmīgākajiem mūsdienu Vācijas horeogrāfiem Dītrihs Urs.

Arī šogad tiks piedāvātas ar deju tematiku saistītas izstādes. 24.aprīlī plkst.15 Gētes institūtā notiks dejas fotogrāfijas izstādes "Apturētais laiks. Dejas attēli" svinīgais slēgšanas pasākums. Izstādē apkopotas 50 fotogrāfijas - melnbaltu un krāsainu Vācijas dejas fotogrāfu un mākslinieku dejas un kustības redzējumu izlase. Tajā pašā dienā plkst.17 Teātra muzejā notiks izstādes atvēršana gleznotājas, scenogrāfes un kostīmu mākslinieces Birutas Goģes piemiņai.

Festivāla noslēgumā 6.maijā Rīgas Kongresu nama laukumā notiks vēl neredzēts dejas priekšnesums, ko prezentēs jauniešu grupa "Team JIYO" no Dānijas.

Biļetes uz festivāla pasākumiem par Ls 5-32 no 1.marta varēs iegādāties "Biļešu paradīzes" un LNO kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja