Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arstarulsmirus piedāvā monologu par cilvēka iekšējo pasauli

"Ej tu nost, kā var šitā noveikties?!" interneta vietnē YouTube publicētajā video jautā mūziķa Arstarulsmirus iekšējā balss. " Kam lai izstāsta, kam lai izstāsta?" 

Viņš ir atradis risinājumu. Nedēļas nogalē, 7. un 8. novembrī, kino Splendid Palace mākslinieks piedāvās stand-up comedy jeb stāvizrādi Iekšējās balsis, kas plašākai auditorijai atklās notikumus, kuri norisinājušies viņa galvā un dzīvē. " Tas būs humoristisks, pašironisks monologs par cilvēka iekšējās pasaules daudzslāņainību,"  bilst mūziķis, kas agrāk bija zināms kā Gustavo.

Pirms gaidāmās pirmizrādes jau ir notikušas vairākas darba izrādes jeb publiskie mēģinājumi, kuros kopā ar skatītājiem ticis testēts sagatavotais materiāls. "Publika bija kā režisors, kas palīdzēja salikt akcentus," saka Arstarulsmirus, kurš vairākus gadus darbojies Karaliskajā improvizācijas teātrī. Ik pa laikam viņš satiekas ar bijušo skatuves kolēģi Jāni Skuteli, ar kuru apspriež savas ieceres. Viņš ir skarbs? "Viņš ir tiešs, kas ir ļoti labi, jo es švaki uztveru zemtekstus un tie paslīd man garām," atzīst mūziķis.

Arstarulsmirus atklāj, ka jau Gustavo laikā - iedvesmojies no krieviski un angliski runājošu humoristu priekšnesumiem - ar publiku savos koncertos mēģinājis komunicēt stand-up comedy manierē. Bērnībā viņš skatījies Mihaila Žvaņecka, Arkadija Raikina un citu mākslinieku uzstāšanās, pēc tam sekojusi aizraušanās ar televīzijas projekta Comedy Club varoņiem, līdz beidzot Jānis Skutelis viņu iepazīstinājis ar vairākiem amerikāņu vārda meistariem. To vidū ir gan Kevins Hārts un Louis C.K., gan arī Bills Kosbijs un Elena Dedženeresa. "Man patīk viņas attieksme, ar kādu tiek dzīti joki," televīzijas šova Ellen vadītāju raksturo mūziķis. Arī viņš pats izvēlas neieslīgt galējībās un izvairās no rupjībām savā gaidāmajā izrādē Iekšējās balsis. "Esmu izlamājies grupas Fact un Gustavo daiļrades sākumā," uzsver Arstarulsmirus. Iespējams, daļai skatītāju šie vārdi varētu palīdzēt vieglāk atpazīt kādu emociju, taču tie uzskrūvē un negatīvi ietekmē viņu pašu - tie nemanāmi tevi ievelk tādā stāvoklī, kurā lamāšanās kļūst par ierastu reakciju uz apkārt notiekošo.

"Improvizācija veidojas vārdu secībā," teic mākslinieks, kurš uzskata, ka nodarboties ar stand-up comedy ir grūtāk nekā lasīt repu. "Dziesmās ritmu tur mūzika, savukārt šajā gadījumā tas ir jāsajūt pašam," paskaidro Arstarulsmirus. Viņš cer, ka stāvizrādes noslēgumā varētu izvērsties saruna ar atnākušajiem skatītājiem. Iekšējās balsis būs skatāmas arī citās Latvijas pilsētās - 6. decembrī Vidzemes koncertzālē Cēsis, 11. decembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē un 20. decembrī Ventspils Teātra namā Jūras vārti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja