Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Labākais Nacionālā teātra aktieris - M.Maņjakovs

Ar pagājušās sezonas labāko aktieru nosaukšanu šodien, 11.augustā jauno sezonu uzsāka Latvijas Nacionālais teātris.

Par labāko aktieri teātra iekšējā balsojumā tika atzīts aktieris Mārcis Maņjakovs - viņš no sava teātra krusttēva Ulda Dumpja saņēma ceļojošo Kārļa Sebra gredzenu. Balva viņam piešķirta par Jāņa lomu režisora M.Kublinska iestudētajā izrādē "Aija".

Labākās aktrises tituls un Elzas Radziņas kulons par Billes lomu tika aktrisei Dacei Bonātei. Par pagājušās sezonas labākās mīlētājas lomas - Aijas izrādē "Aija"-,  atveidošanu balvu saņēma aktrise Liene Gāliņa, kura visu gadu varēs valkāt aktrises Veltas Līnes gredzenu. L.Gāliņa arī bijusi pagājušās sezonas nodarbinātākā aktrise (no aktieriem šis tituls tika Aināram Ančevskim). Par aizvadītās sezonas labāko izrādi atzīta režisores Indras Rogas iestudētā Gunāra Janovska luga "Uz neatgriešanos".

Vēl viens šīs sezonas jaunums - teātrī likvidēts galvenā režisora amats. Tā vietā darbosies četru režisoru padome, kurā darbosies Indra Roga, Edmunds Freibergs, Regnārs Vaivars un Viesturs Kairišs. Iespējams, tieši sezonas laikā no viņiem tiks izvēlēts teātra mākslinieciskais vadītājs. "Varbūt jauno māksliniecisko vadītāju nosauksim tikai nākamgad," pauž teātra direktors Ojārs Rubenis.

Jau ziņots, ka jauno sezonu Nacionālais teātris uzsāks 17.septembrī ar režisora Edmunda Freiberga iestudēto Zigmara Liepiņa un Kaspara Dimitera muzikālo drāmu "Vadonis". Kopumā paredzēts, ka šosezon teātrī tiks iestudētas astoņas izrādes un divi koncerti Lielajā zālē, četras izrādes Jaunajā zālē un piecas - Aktieru zālē. Savukārt par pagājušajā sezonā paveikto teātris saņēmis 22 "Spēlmaņu nakts" nominācijas. Uzvarētāji taps zināmi "Spēlmaņu naktī", kas jau tradicionāli notiks leģendārā latviešu režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 23.novembrī.

Top komentāri

fane
f
Priecājos par Mārci!!! Laikam kādai te nepatīk, jo nav lieki dzeltenajā presē, nemēģina līst kameru priekšā...., jo tie jau tie labākie - tie visur redzamie....:(
Stars
S
Veiksmi,radošus panākumus,veselību un dzīvesprieku visam nacionālā teātra kolektīvam jaunajā sezonā! Ja jums klāsies labi,tad noteikti no tā kāda daļa atlēks arī mums-skatītājiem. Kas zina,kura balva dārgāka- tā,kas iekšpusē nopelnīta vai no āra nākusī? Prieks par Lienes Gāliņas,Mārča Manjakova un Daces Bonātes sasniegumiem,visu labu arī turpmāk.
koriste
k
Man milzīgs prieks par Mārci, Daci, Lieni un visiem citiem NT lieliskajiem aktieriem. Lai viņiem veiksmīga sezona!!! ;))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja