Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jūrmalas teātris sezonu sāks ar izrādi „Pūcesspieģelis”

Jūrmalas teātris 4. oktobrī plkst. 16:00 uzsāks jau 31. sezonu, informē Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciālists Ingmārs Čaklais. Jūrmalā teātra sezonu atklās ar izrādi - muzikālu spēli divās daļās "Pūcesspieģelis" pēc Aspazijas tāda paša nosaukuma lugas motīviem. 

"Tā ir muzikāla spēle par tautas neiznīcināmā dzīvesprieka , varoņu gara spēka uzvaru pār saviem apspiedējiem. Brīvību mīlošais Tils Pūcesspieģelis, nelokāmais un zobgalīgais tautas gars un sirdsapziņa, viņa labestība, dzīvotgriba, spēja  izsmiet un nostāties pretim visam ļaunajam, stulbajam un cilvēka cieņu pazemojošam spēj sakausēt vienkopus smieklus un ciešanas, jokus un draudus, mīlu un naidu. Tils mīl savu un savas tautas brīvību un cīnās par tiesībām uz to," izrādes pamatmotīvus ieskicē izrādes veidotāji."

Muzikālo spēli veidojuši režisori Aigars Balulis un Gunta Mīlenberga, komponists Valdis Zilvers, scenogrāfs Mārtiņš Kalseris, horeogrāfe Santa Grīnfelde. Tila Pūcesspieģeļa lomā Ģirts Alsters, Nēle – Jana Ļisova.


Biļetes cena 3 Ls, pensionāriem un pirmās grupas invalīdiem,  
uzrādot apliecību, ieeja bezmaksas. Biļetes var rezervēt pa telefonu 67751089 darba dienās no plkst. 12:00 līdz 17:00, e-pasts: [email protected]

Jūrmalas teātris atrodas Muižas ielā 7, pavisam tuvu Bulduru dzelzceļa stacijai. Teātri pilnībā finansē pašvaldība, daļu ienākumu gūst par biļetēm un rīkojot dažādus sarīkojumus. Teātra aktieri oficiāli skaitās pašdarbnieki. Repertuārā ir dažāda žanra izrādes, kuru režisori ir gan teātra štata darbinieki Aigars Balulis un Gunta Mīlenberga, gan viesrežisori. Skatītāju lielāko atsaucību allaž izpelnās iestudējumi bērniem.  

Teātris nopietni strādā, lai sagatavotu sev aktieru maiņu, tāpēc izveidots arī bērnu un jauniešu teātris, kas katru gadu rada jaunu pirmizrādi. Pēdējos gados popularitāti gūst arī leļļu teātra trupa, kuras dvēsele ir neatkārtojamu leļļu meistare un aktrise Inguna Radziņa, vēsta I.Čaklais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja