Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lidojošas trapeces un vīri no ziemeļiem

Festivāls Re Rīga! atdzīvina "pilsētā iebraucis cirks!" sajūsmu

Šodien un rīt, 20. un 21. augustā, galvaspilsētā jau septīto reizi norisinās laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!. Viens no tā mērķiem ir padarīt Rīgu un Rīgas cirku par reģiona centru, kur var apgūt, iepazīt un piedzīvot cirku. Re Rīga! ietvaros Rīgas cirka pagalmā un iekštelpās būs skatāmas starptautisku mākslinieku izrādes ar jaunākajiem žonglēšanas un akrobātikas atklājumiem, tāpat notiks sarunas par cirku un Rīgas cirka skolas nodarbības bērniem. "Festivāls ļauj atkal piedzīvot, šķiet, gadsimtiem senu "pilsētā iebraucis cirks!" sajūsmu. Pēc būtības festivāls ir eksperimentāls formāts, tas ir uzplaiksnījums, kas paātrina pulsu pilsētas kultūras dzīvē," Re Rīga! raksturo tā radošais direktors un producents Mārtiņš Ķibers. 

Festivāla galvenais viesis šoreiz ir apvienība no Francijas Defracto ar 21. augustā plkst. 20 Rīgas cirka arēnā skatāmo izrādi Dystonie, kas demonstrē jaunu žonglēšanas valodu. Tā ieguvusi vairākas starptautiskas balvas un par svarīgo runā ar priecīgu un spēcīgu enerģiju. Apvienības dalībnieki Gijoms Martinē un Eriks Longekels ar žonglēšanu savulaik iepazinās, studējot zinātni, un arī tagad izrādēs tiecas pēc meklējumiem un eksperimentiem. Viņi ir pārliecināti, ka žonglēšana vieno ķermeni ar priekšmetiem laikā un telpā, un žonglēšana ir viņu attiecības ar ārpasauli, viņu pastāvēšanas veids. Pēc izrādes – saruna ar māksliniekiem.

Žonglēšana kombinācijā ar dzīvo mūziku, dzeju un virves akrobātiku būs redzama arī apvienības The Nordic Council izrādē Trīs vīri no ziemeļiem, kas top sadarbībā ar Rīgas cirku un būs skatāma jau šovakar plkst. 20 Rīgas cirka arēnā, turklāt bez maksas. Tajā Jākobs Jākobsons no Zviedrijas, Meri Heikilā no Somijas un Bjarni Ārnasons no Islandes stāstīs stāstu par darba dienām, tradīcijām un paradumiem, kafiju un adītu vilnas apģērbu. Arī pēc šīs izrādes ar māksliniekiem varēs aprunāties. 

Abas festivāla dienas no plkst. 19 līdz 19.30 ar augstākās klases akrobātikas piepildītu bezmaksas izrādi Trashpeze Rīgas cirka pagalmā uzstāsies "lidojošais" trio Wise Fools – mākslinieces no Somijas un Dienvidāfrikas. Izrāde būs humora pilns absurds, kura varones uz trīskāršās trapeces, virves šūpolēm un dejas trapeces attapsies izmestas, pamestas, pazudušas – kā viss, ko mēs vairs negribam, jo vietā nācis kas lielāks, labāks, jaunāks. 

Abas festivāla dienas īpaša bezmaksas programma veltīta bērniem. Plkst. 18 ar rotaļlietu izrādi Rīgas cirka Zirgu stallī uzstāsies iluzionists Gabriels Gots, bet pēc tam no plkst. 18.30 līdz pat 21 bērni varēs izmēģināt veiklību Rīgas cirka skolas nodarbībās – staigāt ar ķekatām, apgūt pamatiemaņas žonglēšanā un objektu manipulācijā u. c.

Sīkāk - https://reriga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja