Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas teātra izrādi Vilki varēs noskatīties Rīgā

Liepājas teātris 10. septembrī dosies uz Rīgu, lai Teātra mājā Zirgu pasts parādītu savu iestudējumu Vilki. Izrādi Liepājas teātrī iestudējis režisors Toms Treinis, to veidojot pēc dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces lugas, kas īpaši tika rakstīta teātra vajadzībām.

Teātrī gadījumi, kad luga tapusi, iedvesmojoties no aktieriem, nemaz nav tik bieži, bet šis ir šāds gadījums, jo tieši šie trīs paaudžu aktieri, kuri piedalās izrādē - Edgars Pujāts, Sandis Pēcis un Artūrs Irbe -, kalpojuši par iedvesmas avotu dramaturģei, strādājot pie lugas.

Rīgā izrāde tiks spēlēta divas reizes – plkst. 14.00 un 18.00. Zirgu pasts izvēlēts tāpēc, ka arī Liepājā izrāde tiek spēlēta mazajā zālē, dodot skatītājiem iespēju iestudējumu izdzīvot ciešā tuvplānā ar aktieriem.

Vilki ir stāsts par ģimeni, kurai, saskaroties ar neplānotiem sarežģījumiem, nākas dziļi un patiesi izvērtēt savstarpējās attiecības, skarot arvien dziļākas tēmas, kuras vienmēr tikušas noklusētas un nekad nav risinātas. Stāstā spilgti atklājas, ka iekšējās bailes mīt arī pat ļoti vīrišķīgos varoņos, un reizēm tieši šīs bailes un izmisīgā vēlme dzīvot labāk traucē ieraudzīt patieso situāciju.

"Vilki – izrādes laikā par visiem 100 procentiem ievelk notikumā, par kuru jādomā vēl ilgi pēc noskatīšanās. Rasas Bugavičutes-Pēces luga un Toma Treiņa iestudējums it kā nemaz nestāsta par lielām tēmām vai ārkārtīgi aktuālām sociālās dzīves problēmām, tomēr... ļoti jūtīgi fiksē mūsu laiku un līdzcilvēku dzīves izjūtu. Izrāde piedāvā siltu, cilvēcīgu un emocionālu Vilku ģimenes vīriešu stāstu. Iestudējumam dots apakšžanrs – dramatiska traģikomēdija. Nevaru nepiekrist, jo lugas teksts un psiholoģiski smalki sastrādātā aktierspēle rada visus priekšnoteikumus, lai skatītājs vienlaikus justos gan izklaidēts, gan emocionāli iekustināts," pēc izrādes noskatīšanās rakstīja teātra kritiķe Dita Jonīte.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja