Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LTV turpinās teātra izrāžu ciklu Teātris.zip

"Esam priecīgi un pagodināti, ka, pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, mums jau otro sezonu projektā Teātris.zip būs iespēja piedāvāt skatītājiem izcilas Latvijas teātra izrādes un papildināt LTV arhīvu ar augstvērtīgiem jaunu izrāžu ierakstiem," atklāj LTV valdes loceklis un programmu attīstības vadītājs Sergejs Ņesterovs.

Rudens sezona tiks uzsākta ar dāvanu mazajiem skatītājiem – Dailes teātra izrādes Vārnu ielas republika tiešraidi 1. septembrī, bet nākamā izrāde - Latvijas Nacionālā teātra iestudējums Sapnis par Brodveju -  gaidāma 21. septembrī.

Sākot no 1. septembra, projektā Teātris.zip plānots rādīt 30 izrādes. LTV1 demonstrēs ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu veidotos ierakstus - Dailes teātra iestudējumu Marija Stjuarte, Jaunā Rīgas teātra godalgoto izrādi Zilā kalna Marta, leģendāro Tenesija Viljamsa Ilgu tramvaju ar Antru Liedskalniņu titullomā un citas izrādes. Sezonas laikā paredzēts ierakstīt 19 izrādes no Latvijas teātru aktuālā repertuāra.

"Latvijas teātra māksla ir mūsu valsts kultūras dzīves fenomens  - tās attīstība liecina par sabiedrības un laikmeta zīmēm, Latvijas skatītājs mīl teātri un seko tā aktualitātēm ar neatslābstošu uzmanību. Teātris.zip  pienesums šī skatuves žanra attīstībā ir patiesi unikāls arī auditorijas paplašināšanas un izglītošanas ziņā," akcentē mecenāte Ināra Tetereva.

"Sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu LTV skatītājiem iepriekšējā sezonā ir bijusi iespēja redzēt leģendāru iestudējumu un jaunāko izrāžu ierakstus, kas piesaistīja dažādu paaudžu auditorijas interesi. Netieši projekts Teātris.zip ir ietekmējis skatītāju interesi par teātra mākslu, kultūras vēsturi un vērtībām Latvijā kopumā, veicinājis un nostiprinājis arī teātra žanra popularitāti skatītāju vidū," skaidro S. Ņesterovs, papildinot, ka LTV kā sabiedriskajam medijam ir ļoti būtiski piedāvāt augstu novērtētas kultūras vērtības un sniegt iespēju sekot līdzi teātra jaunumiem.

Pagājušajā sezonā Teātris.zip nodrošinājis daudzu ievērojamu teātra notikumu pārraides, piemēram, baleta Riekstkodis tiešraidi no Latvijas Nacionālās operas abos LTV kanālos, demonstrējis Rūdolfa Blaumaņa 150 gadu jubilejai veltītās leģendārās izrādes Trīnes grēki (1983, Liepājas teātris; 1998, Rīgas Krievu teātris), vecmeistara Oļģerta Krodera iestudējuma Hamlets tiešraidi no Valmieras Drāmas teātra, Spēlē, spēlmani! atjaunojumu Liepājas teātrī, skatītāju iemīļoto dziesmuspēli Tobago Dailes teātrī. Pirms izrādēm sarunu raidījumā norit Ojāra Rubeņa vadītā diskusija par demonstrētā iestudējuma vērtībām un kontekstiem mūsdienu dzīves aktuālajās norisēs.

Plašāka informācija šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja