Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nosaukti Londonas teātru izcilnieki

Londonā 21. martā  tiks nosaukti Lourensa Olivjē balvas laureāti. Tā ir prestižākā un nozīmīgākā teātra britu teātra mākslu balva, ko Londonas Teātra Biedrība (The Society of London Theatre) piešķir par sezonas labākajiem darbiem kopš 1976. gada (1984-ajā prēmijai tika nosaukta britu izcilā aktiera Sera Lorensa Olivjē vārdā).

Šī gada intiga slēpjas apstāklī, ka sacensībā par teātra balvu piedalās ievērojams skaits globālo kinozvaigžņu, kurām par publikas mīlestību nebūtu jāsatraucas. Taču daudzas Holivudas slavenības izvēlējušās darboties arī apmaksas ziņā ievērojami "sīkākā" biznesā – uz teātra skatuvēm, kas tikai lieku reizi pierāda, cik svarīgi ir pat slaveniem kinoaktieriem nepazaudēt to dzīvo, tiešo saikni ar publiku – saviem skatītājiem, kādu var sniegt tikai teātris.

Un tā nu "cīņas arēnā" par Olivjē balvu sastopas gan Holivudas smukmūlīši Džūda Lovs (filmu listi, domāju, nav nepieciešams uzskaitīt) ar Džeimsu Makevoju (Fauniņš no Nārnijas hronikām un teicami tēlotām lomām filmās Pēdējais skotijas karalis, Solījums, Tiek meklēts), gan Rovans Atkinsons, ko vairāk pazīstam kā Misteru Bīnu, kas šarmējis kā Feidžins mūziklā Oliver!

Džūda Lovs, cerams, ar Olivjē  balvu saņems pelnīto gandarījumu un revanšu pēc Ņujorkā kritikas visai vēsi uzņemtā Hamleta – Lielbritānijas Kritiķu Apvienības (Critic's Circle of Britain) balva par šo lomu viņam jau nesen piešķirta. Un, jāatzīst, pelnīti – Lovs Hamletā Vestendas Wyndham's teātrī patiešām fascinēja. Muļķīši tie amerikāņu teātra kritiķi (joks).

Arī "sieviešu frontē" sacensība rādās stipri vērienīga: spēcīga dramatisko lomu tēlotāja Imelda Stontone (nelikumīgo abortu veicēja, Oskara nominante slavenajā  Maika Lī filmā Vera Dreika) tiekas ar leģendāro x-failu aģenti Džilianu Andersoni, bet burvīgā Mūmiju zvaigzne un kinorežisoru Bertoluči, Vona Karvaja, Aranovska mūza Reičela Veisa sacentīsies ar... Spice Girls dziedātāju Melāniju Sī vai skaisto Keiru Naitliju (Karību jūras pirātu seriāls, kā arī ). Visi šie aktieri nominēti starp labākajiem savā arodā, protams, katrs savā žanrā un dažādās izrādēs.

Balvai nosauktas arī  britu labākās sezonas jaunās lugas – tās ir Lūsijas Prebles/Lucy Prebble Enron un Džeza Batervorta/Jez Butterworth Jeruzāleme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja