Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nosaukti Teātra dienas Izcilības balvas laureāti

Tuvojoties Starptautiskajai teātra dienai, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) paziņojusi Teātra dienas Izcilības balvu laureātus. Šogad balvu saņem Veronika Plotņikova, Mārtiņš Meiers, Valters Sīlis, Elza Leimane, kā arī Māra Ķimele, informēja LTDS pārstāvji.

LTDS valde lēmusi Lilitas Bērziņas balvu pasniegt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrisei Veronikai Plotņikovai par spilgtu sniegumu pēdējo sezonu laikā un mākslinieciski augstvērtīgu darbu daudzu gadu garumā.

Harija Liepiņa balva tiks pasniegta Valmieras drāmas teātra aktierim Mārtiņam Meieram par izciliem aktierdarbiem, ieguldījumu teātra mākslā un uzticību sev un savai profesijai iepriekšējo sezonu laikā.

Eduarda Smiļģa balvu šogad saņem režisors Valters Sīlis par viņa nozīmīgo, drosmīgo un mākslinieciski augstvērtīgo darbu pēdējo sezonu laikā, veidojot sociāli aktīvas un intelektuāli piesātinātas izrādes par būtiskiem šodienas sabiedrības un vēstures jautājumiem visās trīs Baltijas valstīs, bet jo īpaši Latvijā, dažāda izmēra un statusa teātros – gan valsts, gan pašvaldību, gan neatkarīgos projektos un festivālos, bet jo īpaši Latvijas Nacionālajā teātrī.

Helēnas Tangijevas-Birznieces balva tiks pasniegta vadošajai baleta solistei (Latvijas Nacionālā operas un balets) Elzai Leimanei par izciliem panākumiem baleta izrāžu izpildītājmākslā, kā arī par aktīvu darbību kā dejas horeogrāfei.

Savukārt Jēkaba Dubura balvu saņems Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, režisore Māra Ķimele par gandrīz 50 gadu darbu teātra pedagoģijā, pierādot savu neizsīkstošo enerģiju, radošo garu un profesionālo atbildību, lieliski apliecinot spēju savienot radošo un pedagoģisko darbu, skolojot gan jaunos aktierus, gan jaunos režisorus.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks latviešu teātra mākslas dzimšanas dienā 2. jūnijā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā. Laureātiem tiks pasniegtas mākslinieka Māra Šustiņa veidotās goda zīmes – ordeņi.

Balvu kandidātus iesaka Latvijas profesionālie teātri, Latvijas Nacionālā opera un balets, teātra kritiķi, Latvijas Profesionālā baleta asociācija, Latvijas Kultūras akadēmija un Eduarda Smiļģa Teātra muzejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja