Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Novembra sākumā Rīgā un tiešsaistē norisināsies Baltijas Drāmas forums

No 4. līdz 8. novembrim daļējā klātienē Rīgā un tiešsaistē ar daudzveidīgu programmu norisināsies Baltijas Drāmas forums 2020. Stiprinot Baltijas valstu sadarbību teātra jomā, forums norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, informēja BDF programmas koordinatore Ieva Rodiņa.

Baltijas Drāmas forums ir pasākums, kas tradicionāli ik gadu notiek kādā no Baltijas valstīm. Foruma ietvaros reizi trijos gados Rīgā tiekas teātra kritiķi, pētnieki, producenti, žurnālisti un teātra radītāji no Baltijas un citām valstīm. Foruma mērķis ir noskatīties atlasītus teātra iestudējumus, no kuriem daļa arī ir nominēti Spēlmaņu nakts balvai, un dalīties iespaidos par pašreizējo situāciju teātra un oriģināldramaturģijas jomā Latvijā un Baltijā. Neatkarīgi no pasākuma norises formāta Baltijas Drāmas forums 2020 tiek organizēts, lai stiprinātu Baltijas teātra procesos iesaistīto cilvēku kopienu, iedvesmotu cits citu, apmainītos ar informāciju un saņemtu impulsus jaunām radošām idejām.

5. novembrī plkst. 10-15 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā Zirgu pasts un attālināti norisināsies starptautiska konference Teātris & jaunās tehnoloģijas un dažādas perspektīvas. Tajā foruma dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iepazīstinās ar jaunāko pētījumu rezultātiem un nesenāko pieredzi savās valstīs par tādām tēmām kā mediatizācija, digitalizācija, attālināta komunikācija, teātru statistika un tehnoloģijās balstītas mākslinieciskās stratēģijas Baltijas teātrī. Detalizēta konferences programma pieejama Baltijas Drāmas foruma un Latvijas Kultūras akadēmijas Facebook kontos.

6. novembrī plkst. 10 LKA Teātra mājā Zirgu pasts un attālināti notiks paneļdiskusija Teātris un skatītāji nākamajos simt gados, kurā par teātra nākotnes attīstības perspektīvām diskutēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teātra nozares eksperti. Pirms diskusijas foruma dalībniekiem un interesentiem būs iespēja tiešsaistē (LKA Facebook kontā) noskatīties Latvijas Nacionālā teātra iestudējumu Baltā sieva (rež. Valters Sīlis) ar subtitriem angļu valodā.

Konference un diskusija būs skatāmas tiešsaistē Latvijas Kultūras akadēmijas Facebook kontā. Abu pasākumu darba valoda – angļu.

Paralēli izrāžu skatei foruma laikā notiks teātra zinātnieces Laumas Mellēnas-Bartkevičas sastādītā grāmatžurnāla Contemporary Latvian Theatre 2010-2020. A Decade Bookazine atvēršana. Grāmatžurnāls ir īpaši Baltijas Drāmas forumam 2020 sagatavots izdevums angļu valodā, kurā Latvijas teātra aizvadīto 10 gadu būtiskākās tendences un procesus analizē vadošie Baltijas valstu skatuves mākslas eksperti. Grāmatžurnāla elektroniskā versija pēc Baltijas Drāmas foruma bez maksas būs pieejama ikvienam interesentam.

Plašāka Baltijas Drāmas Foruma programma pieejama foruma Facebook profilā.  

Baltijas Drāmas forums 2020 notiek ar Latvijas Republikas Kultūra ministrijas  atbalstu un ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums. Pasākuma sadarbības partneri – Latvijas Kultūras akadēmija un teātra aktuālo procesu vietne Kroders.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja