Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināts (13:19) - Ņemot vērā notikušo traģēdiju, Spēlmaņu nakts norisē izmaiņas

Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa norāda, ka ņemot vērā vakardienas traģiskos notikumus Maxima veikalā Zolitūdē, tiks ieviestas korekcijas arī rīt plānotās Spēlmaņu nakts norisē.

"Mēs esam sazinājušies ar Kultūras ministriju un gaidām valdības lēmumu par to, kurā dienā tieši būs izsludinātas sēras, visticamāk tas būs rīt un parīt," stāsta Šiliņa-Gaismiņa, "bet ņemot vērā, ka Spēlmaņu nakts nav nekāds Oktoberfests vai Vīna svētki, bet gan profesionāls izvērtējums, es domāju, ka pasākums notiks, bet tiks ieviestas korekcijas."

"Domāju, ka nebūs radio un televīzijas tiešraide. Mans minējums ir, ka televīzija veiks ierakstu, bet nebūs tiešā translācija," iespējamās izmaiņas pasākuma norisē komentē LTDS priekšsēdētāja. "Es pieņemu, ka atkrīt amatpersonu klātbūtne. Kas attiecas uz scenāriju, man jāsazinās ar režisoru Jāni Siliņu." Viņa norāda, ka izmaiņas vēl šobrīd nevar precizēt, bet tādas noteikti, būs, ņemot vērā, ka pasākums nav atrauts no kopējiem notikumiem valstī.

LTDS radošo projektu koordinatore Undīne Preisa ziņo, ka sakarā ar traģiskajiem notikumiem un izsludinātajām sērām, tiks rīkota ārkārtas sēde saistībā ar Spēlmaņu nakts norisi: "Pēc plkst. 14.30 teātra nozare nāks klajā ar paziņojumu, vai un kā tiks organizēta šī gada teātra balvu pasniegšana."

Iepriekš jau ziņots, ka arī šogad Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas ceremonija notiks 23. novembrī – Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, un tās translācija bija plānota LTV1 un Latvijas radio 1 tiešraidē no Dailes teātra.

Diena.lv saistībā ar notikušo traģēdiju, paužot visdziļāko līdzjūtību bojā gājušajiem, tiešraidi no Spēlmaņu nakts nerīkos. Informāciju par Spēlmaņu nakts laureātiem sniegsim pēc to oficiālas paziņošanas.

Pieminot ceturtdien lielveikalā Maxima XX, Priedaines ielā 20, Rīgā bojāgājušos, no sestdienas līdz pirmdienai visā Latvijā izsludinātas sēru dienas, piektdien ārkārtas sēdē nolēma valdība.

(Papildināta ar ceturto rindkopu.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja