Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vienas vasaras ministrs gatavs doties pie tautas

Jau šonedēļ, piektdien 25. jūlijā plkst. 21:00 Saulkrastu estrādē notiks pirmizrāde „Muzikālā teātra 7” jaunajai brīvdabas muzikālajai komēdijai „Vienas vasaras ministrs”. Izrāde tapusi pēc pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu lugu motīviem, asprātīgos dialogus šodienas aktualitātēm uzrakstot Voldemāram Šoriņam. Izrādē atdzimšanu piedzīvos 70 un 80-to gadu nedaudz piemirstās Maestro Raimonda Paula dziesmas, kuras pieskaitāmas pie komponista zelta klasikas.

Izrādē iekļautās Raimonda Paula dziesmas Imanta Pauras aranžējumā skanēs ļoti tuvu oriģināliem. Par to ir priecīgs dziedātājs Viktors Lapčenoks, kurš savulaik iedziedājis vairumu no izrādē iekļautajām dziesmām: „Šīs dziesmas man pašam ļoti patīk. Brīnišķīgas melodijas un lieliski teksti, un man ir prieks, ka tās dzīvo tālāk un tās dzied citi dziedātāji. Cilvēki un pasaule mainās, bet šīs dziesmas ir nezūdoša vērtība, tā ir klasika. Bet šīm dziesmām ir īpaša aura, kas pazūd, ja tās piemēro modernajiem ritmiem, tad tās neskan īsti.” Izrādes veidotāji iecerējuši, ka, atskanot izrādes dziesmām, publika dziedās līdzi, bet pats pārpratumu situācijām pilnais stāsts ļaus aizmirst ikdienas rūpes un pasmaidīt gan pašiem par sevi, gan citiem, gan mūsu kopējām problēmām.

Savukārt, izrādes scenārija autors un režisors Voldemārs Šoriņš par tuvojošos pirmizrādi stāsta: „Es domāju, ka „Muzikālais teātris 7” ar brīvdabas izrādēm ir iedibinājis patiesi lielisku tradīciju un kas galvenais – ar katru gadu ceļ izrāžu māksliniecisko kvalitāti. Šī jau ir ceturtā vasara, kad piedalos „Muzikālā teātra 7” brīvdabas iestudējumu veidošanā, līdz ar to esmu bijis liecinieks teātra kopējai izaugsmei. Man ir liels prieks, ka radošā komanda un aktieri vēlas atgriezties atkal un atkal. Piemēram, Artis Robežnieks un Jolanda Suvorova piedalījušies visos četros „Muzikālā teātra 7” vasaras iestudējumos. Tas liecina, ka šie darbi vajadzīgi ne tikai skatītājiem, bet arī māksliniekiem.”

„Vienas vasaras ministra” iestudēšanā piedalās režisors Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs Jānis Jansons, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece un horeogrāfs Alberts Kivlenieks. Jautros notikumus uz skatuves izdzīvos aktieri Artis Robežnieks, Juris Kalniņš, Jolanda Suvorova, Akvelīna Līvmane, Ģirts Jakovļevs, Juris Hiršs, Jānis Skanis, Marija Bērziņa, Ieva Ertmane, Voldemārs Šoriņš, Madars Zvagulis un Alberta Kivlenieka deju grupa.

Pēc pirmizrādes Saulkrastos „Vienas vasaras ministrs” būs skatāms vēl septiņās pilsētās – Alūksnē (02.08.), Aizkrauklē (08.08.), Tukumā (09.08.), Bauskā (15.08.), Saldū (16.08.), Valmierā (22.08.), Kuldīgā (23.08.). Biļetes sēdvietām iepriekšpārdošanā nopērkamas visās „Biļešu paradīzes” kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pie vietējiem izplatītājiem pilsētās, kur notiks izrādes.

Svarīga informācija Saulkrastu izrādes apmeklētājiem – pateicoties AS „Pasažieru vilciens” gādībai, pēc izrādes uz Rīgu plkst. 00:45 kursēs papildvilciens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja