Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vārds Latvijas dizaineriem: Dizains un grāmata

9.aprīlī plkst. 17 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks pasākums Dizains un grāmata, kas būs piektā tikšanās reize cikla Vārds Latvijas dizaineriem 2013./2014.gada sezonā, informēja muzeja pārstāve Anna Dzene.

Pasākumā piedalīsies vairāki mākslinieki, kuri strādājuši pie dažādu grāmatu dizaina. Māksliniece, dizainere Rūta Briede stāstīs par atzīto un lasītāju iemīļoto bērnu dzejoļu izlasi Bikibuki un to kā grāmatas ideja rodas no praktiskas vajadzības. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks un dizainers Juris Petraškevičs atklās savus iedvesmas avotus un metodes, veidojot grāmatas pašiem mazākajiem lasītājiem. Māksliniece Anta Pence runās par ABLV Bank finansēto grāmatu Bez sienām, kurā reproducēti topošā Laikmetīgās mākslas muzeja pašreizējās kolekcijas mākslinieku darbi, atklājot tās komplicēto tapšanas gaitu un atrastajiem tehniskajiem risinājumiem. Viņa pieskarsies arī žurnāla Studija vizuālajam tēlam pēdējos divos iznākšanas gados. Māksliniece Indra Sproģe stāstīs par projektu Joka pēc alfabēts, meklējot atbildi uz jautājumu – kā var panākt, lai izdevums būtu pirktāko grāmatu sarakstā, reizē saglabājot tā māksliniecisko vērtību?

Projekts Vārds Latvijas dizaineriem tika uzsākts 2012.gada oktobrī. Pasākumu cikls ir veidots kā līdz šim nebijis un unikāls projekts Latvijā ar mērķi pievērst cilvēku uzmanību dizaina jautājumiem, iepazīstināt ar labākajiem jomas pārstāvjiem un veicināt Latvijas dizaina prestižu sabiedrībā. Pasākumi ir ieguvuši necerētu atsaucību, īpaši jauniešu auditorijas grupā.

2013./2014.gada sezonas ietveros kopā plānoti seši pasākumi - no oktobra līdz aprīlim, katra mēneša pēdējā trešdienā plkst.17. Jaunās sezonas vadmotīvs – Projekta stāsts. Šāds fokuss ļauj ielūkoties aizkulisēs un uzzināt stāstus, kas parasti paliek sabiedrībai apslēpti - no radošās idejas dzimšanas līdz praktiskām veiksmēm un neveiksmēm realizācijas gaitā. Tēmu loks tiks paplašināts, atvēlot vietu arī arhitektūrai, interjera dizainam, grāmatu grafikai, vides un sociālajam dizainam.

Vēl šajā sezonā gaidāma saruna Dizains un grafika (30.aprīlī plkst. 17). Tajā piedalīsies dizaineri - Liene Drāzniece, Kirils Kirasirovs, Jānis Birznieks un Miķelis Baštiks.

Video materiāli no visiem Vārds Latvijas dizaineriem pasākumiem ir apskatāmi šeit:

Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja