Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar izstādi, izrādēm un dažādām performancēm durvis ver kultūrvieta Točka

No 22. augusta līdz 18. oktobrim Sarkandaugavā, bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas Provodņiks, tagad E.von Trompovska kvartālā, četros stāvos noritēs dažādi kultūras un mākslas pasākumi, informēja kultūrtelpas Točka producente Beatrise Zaķe.

Sākot ar 22. augustu, no trešdienas līdz svētdienai būs apskatāma izstāde, kurā būs aplūkojami vairāk nekā 70 jauno mākslinieku – tēlnieku, gleznotāju, scenogrāfu, fotogrāfu – darbi. Izstādei dots tāds pats nosaukums kā kultūrtelpai - Točka, kā žargons un skatījums uz to, kur mēs katrs kā indivīds un kā sabiedrība kopumā šobrīd atrodamies. Izstādē būs apskatāmi jau gan iepriekš izstādīti, gan īpaši šai izstādei radīti darbi.

22. augustā  plkst. 15 apmeklētāji tiek aicināti piedalīties Zināšanu bazārā, kura moto ir "Piedzimstot visu nav jāzin." Pasākumā vienkopus pulcēsies dažādu jomu eksperti, piedāvājot skatītājiem īsas desmit minūšu garas sarunas, kurās uzzināt atbildes uz dažādiem sev interesējošiem jautājumiem, gan uzzināt jautājumus, kurus nemaz nezinājāt, ka gribat uzdot. Sestdienas vakarā gaidāma horeogrāfes Anetes Tambakas dejas performance.

26. augustā pirmizrādi piedzīvos izrāde Heda.Human, kas būs viedokļu kolāža par sabiedrības lomu stereotipiem. Radošajā komandā – Beatrise Zaķe, Linda Rudene, Anta Aizupe, Dārta Daneviča, Inga Tropa, Alise Putniņa, Inga Siliņa, Kārlis Zemītis, Melānija Gulbe.  Savukārt 29. augustā pirmizrāde  laikmetīgās dejas izrādei Grosombols, kuras autors ir horeogrāfs Klāvs Liepiņš, dramaturģe – Linda Krūmiņa. Grosombols ir izrāde par vīrietības meklējumiem ķermenī, uzvedībā, pārliecībā, emocionalitātē un sabiedrības priekšstatos vai ekspektācijās. Izrāde tapusi Točkas dejas rezidenču programmas ietvaros.

Viens no kultūrtelpas Točka veidošanās mērķiem ir meklēt atbildi uz to, kādas vērtības sabiedrībā būtu jāpatur, bet kādas jāaizmirst. Tādēļ jaunie mākslinieki un dažādu zinātņu jomu pētnieki tiek aicināti pieteikties ideju attīstīšanas izaicinājumā 29h radošie meklējumi, kurā no 21. augusta līdz 18. oktobrim katru piektdienu un sestdienu kultūrtelpas veidotāji vēlas savest kopā dažādu nozaru pārstāvjus, lai radītu iedīgļus jaunām starpnozaru sadarbībām un potenciāliem jaunrades darbiem, kas kopīgi meklētu atbildes uz to, kāda ir 21. gadsimta cilvēka vērtību sistēma, kas mums ir un nav svarīgs, un kas ir tas, kas Latvijas sabiedrībai pietrūkst, vai gluži pretēji - no kā vajadzētu atvadīties. Programmā  tiks īstenotas deviņas 29 h ilgas dažādu, līdz šim nesatikušos mākslinieku un jauno profesionāļu sadarbības, kura katra noslēgsies ar darba idejas prezentāciju performatīvā vai vizuālā veidā. Labākie komandu piedāvājumi sadarbībā ar apvienību PERFOrācija varēs tālāk attīstīt savu darbu kā neatkarīgu teātra izrādi, instalāciju  vai performanču sēriju. Pieteikšanās līdz 18. augustam aizpildot anketu šeit

Līdztekus izrādēm un izstādei, piektdienās, sestdienās un svētdienās apmeklētāji aicināti sekot līdzi  arī diskusiju programmām un citām dejas un laikmetīgās mākslas performancēm.

Plašāka informācija: www.tocka.lv.

Biļetes uz pasākumiem iegādājamas tikai internetā www.mobilly.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja