Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Balto nakti" Rīgā apmeklējuši 30 000 cilvēku

Kultūras forumu "Baltā nakts" šogad apmeklējuši ap 30 000 interesentu, informē pasākuma producente, aģentūras "Pareizā ķīmija" direktore Gundega Tihi. "Baltā nakts" risinājās Rīgā no 30. augusta vakara līdz 31. augusta rītam, un šogad to apmeklējusi vēl daudzveidīgāka auditorija kā pērn.

Šogad Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" piedalījās daudzi ārzemju mākslinieki. To vidū Deivids Vorns (David Warne) un Kevins Krivels (Kevin Krivel), piedāvājot interaktīvo video projektu "Galva: griežas" (Head: spins) uz Kongresu nama fasādes. Cirka un leļļu naktī Arkādijas parkā piedalījās cirka un leļļu mākslinieki no Krievijas, Spānijas, Francijas un citām valstīm. Tāpat Spīķeros projekta "Videography III: Space Textures" koncerta ietvaros darbojās video un audio mākslinieki no Vācijas, Lietuvas un Japānas. Savukārt projekts "Noass video sala" uz AB dambja brīvdabas kino atmosfērā deva iespēju noskatīties video programmas no Japānas, Serbijas, Lietuvas un Igaunijas. "Baltā nakts" šogad piedāvāja kopumā 18 laikmetīgās mākslas projektus, kas notika Andrejsalā, Spīķeru korpusos, Arkādijas parkā, AB dambī, Vecrīgā, Vērmanes dārzā, Kronvalda parkā, pie Nacionālā teātra, skvērā pie Latvijas Nacionālās operas. Pasākumi savirknējās ap īpašu "Baltās Nakts Tramvaja" maršrutu.

Kā novērojuši foruma organizētāji šogad forumu apmeklēja vairāk ģimenes ar bērniem un vecāka gada gājuma cilvēki, īpaši Arkādijas parkā. Savukārt agrās rīta stundās pasākumus apmeklēja jaunieši.

Kultūras forums "Baltā nakts" ir daļa no starptautiska projekta, kurā Rīga piedalās jau trešo gadu. Forumu Baltā nakts Rīgā organizēja Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar pasākumu aģentūru "Pareizā ķīmija", Laikmetīgās mākslas centru, Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Jaunā teātra institūtu, Kultūras un mākslas projektu "Noass", Radio Naba, Dirty Deal cafe, galeriju "Mākslas dārzs", Rīgas pilsētas izstāžu zāli "Rīgas mākslas telpa", Mākslas menedžmenta un informācijas centru, kinoteātri "Rīga", biedrību "Klusa Daba", Jauno Mediju kultūras centru RIXC, Rīgas kultūras un tautas mākslas centru "Mazā ģilde", radošo apvienību "Orbīta", Rīgas Porcelāna muzeju, kā arī māksliniekiem no Kanādas - Deividu Vornu un Kevinu Krivelu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja