Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Botāniskajā dārzā Salaspilī norisināsies stāstu vakari

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī 2. septembrī ar aktieru Lailas un Jāņa Kirmušku stāstu aizsāksies Botāniskā dārza stāstu vakari, kuros ik nedēļu oranžērijā viesosies neparasti, iedvesmojoši cilvēki.

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī joprojām zied hortenzijas un plaukst dālijas. Vasarai un krāšņākās ziedēšanas sezonai pamazām ejot uz beigām, dārzā parādās rudens krāsas un iezogas drēgnums. Taču Botānisko dārzu ir iespējams apmeklēt arī nemīlīgos laika apstākļos: aiz oranžērijas durvīm allaž sagaida labvēlīgs siltums.

Turpmāk oranžērijā īpaša būs katra ceturtdiena. No 2. septembra tiks aizsākta jauna tradīcija – Botāniskā dārza stāstu vakari. Ik nedēļu oranžērijā viesosies neparasti, iedvesmojoši cilvēki ar saviem stāstiem – gan romantiskiem, gan baismīgiem, gan pavisam ikdienišķiem un praktiskiem.  

Pirmais stāstu vakars notiks 2. septembrī plast. 18.30. Tajā piedalīsies dzīvespriecīgie, dzirkstošie, humorpilnie aktieri Laila un Jānis Kirmuškas. Labs garastāvoklis pēc viņu Brīvdienu stāstiem garantēts!

Otrais stāsts norisināsies 9. septembrī. Uz to ar Salaspils domes atbalstu aicināts Kārlis Bardelis – vienīgais cilvēks pasaulē, kas airu laivā šķērsojis divus okeānus. Kārlis ir īsta enerģijas bumba, un viņa stāsts ir ārkārtīgi iedvesmojošs, krāšņs, bagātīgi ilustrēts. Jaunieši no Kārļa Okeānu stāstiem var smelties milzīgu drosmes un pašpārliecības devu.

Trešais stāstu vakars 16. septembrī patiks ikvienam, kura "latviešu gēni liek meklēt sēni": tajā piedalīsies sēņu lietpratējas Diāna Meiere un Maija Pohodņeva. Viņas par sēnēm zina krietni vairāk nekā to, kā atšķirt beku no gailenes, un Sēņu stāstu vakarā varēs uzzināt ne vienu vien pārsteidzošu faktu. 

Stāstu vakari tiek plānoti arī turpmāk. Uz tiem aicinātas ģimenes ar bērniem, jaunieši, seniori – ikviens, kas var uzrādīt derīgu Covid sertifikātu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja