Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ieskaņas pasākums Latvijas dalībai Gēteborgas grāmatu tirgū

Šodien Latvijas vēstniecībā Zviedrijā notiek Šarlotes Cērps (Charlotte Cerps) grāmatas "Bēgputni" ("Flyktfåglar", izdevniecība "Forum") atvēršanas svētki. Tie ievada pasākumu programmu saistībā ar Latvijas dalību galvenās viesu valsts statusā Gēteborgas grāmatu gadatirgū, kas norisināsies no 25. līdz 28.septembrim.

Šogad saistībā ar Latvijas dalību Gēteborgā galvenās veisu valsts statusā zviedriski tiks izdotas 12 latviešu grāmatas (to skaitā 2 audiogrāmatas) un vismaz 5 zviedru autoru grāmatas par Latviju. Vairums grāmatu atvēršanas svētkus piedzīvos tieši Gēteborgas grāmatu gadatirgus laikā. Pirmā - Šarlote Cērps grāmata, kas ievērojama ar autores īpašo skatījumu uz Latvijas vēsturi. Šarlote Cērps ir Zviedrijā dzimusi un dzīvojoša latviete, kas romānu zviedriski sarakstījusi par savu vecāku pieredzi Otrā pasaules kara laikā un bēgļu gaitās, dodoties pāri Baltijas jūrai.

Latvija Gēteborgas grāmatu gadatirgū šogad tiks pārstāvēta ar plašu literāru, kultūras un semināru programmu. Tas uzskatāms par vienu no lielākajiem šī gada Latviju reprezentējošiem pasākumiem ārvalstīs. Uz Gēteborgu dosies ap 50 Latvijas kultūras un inteliģences pārstāvju, to skaitā Vaira Vīķe-Freiberga, Sandra Kalniete, Pauls Bankovskis, Aivars Stranga, Ieva Lešinska, Juris Kronbergs, Ojārs Kalniņš, Jānis Krēsliņš, Ausma Cimdiņa, Knuts Skujenieks, Liāna Langa, Inese Zandere, Nora Ikstena, Laima Muktupāvela u.c. Gadatirgus ietvaros notiekošajos semināros par Latviju piedalīsies arī ievērojamas ārvalstu personības, piemēram, Lars Peter Fredén, Herta Müller, Andrei Plesu u.c. Paredzēts, ka gadatirgu atklās Latvijas ministru prezidents Ivars Godmanis.

Gēteborgas grāmatu gadatirgus ir lielākais šāda profila pasākums Ziemeļeiropā, kas lielas starptautiskas uzmanības lokā izvirza ne tikai grāmatniecības, literatūras, bibliotēku nozares un citas kultūras aktualitātes, bet arī globāli nozīmīgus politiskus un ekonomiskus jautājumus. Tas ir viens no ievērojamākajiem gada pasākumiem Ziemeļvalstīs, kas pulcē ne tikai ļoti lielu grāmatu lasītāju skaitu, bet arī augsta līmeņa valstu amatpersonas, ievērojamas kultūras personības, pasaules klases intelektuāļus.

Plašāka informācija: www.bok-bibliotek.se

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja