Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Izdod grāmatu par gleznotāju Jāni Skuču

Apgāds "Neputns"  laidis klajā mākslas maģistres Gundegas Cēberes grāmatu par gleznotāju Jāni Skuču. Tā ir jaunākā grāmata no "Studijas bibliotēkas" sērijas, informē apgāda pārstāvji.

Pagājušā gadsimta otrajā  pusē Skučs strādājis gandrīz vai vienīgi marīnas žanrā. Mākslinieku interesēja ne tikai jūrasskatu virspusējais raksturojums, bet saistīja būtiskais – jūra kā telpa ar dziļumu un gaismas piepildījumu, iztukšota no visa liekā, viņa marīnās jūra attēlota bez tādiem raksturīgiem elementiem kā zvejas laivas un tīkli piekrastē. Turpinot romantisko līniju un izceļot ūdens dinamiku, jūra gandrīz vienmēr parādīta vieglā viļņojumā vai vētrā, saulainās un pelēkās dienās, un tvertas ne tikai redzamās dabas parādības, bet vērotais atraisījis dramatiskas izjūtas, kāpinātas emocijas. Mākslinieka Artura Ņikitina teikto, ka "Skučs skaitījās pats labākais jūras viļņu anatoms", pamato gan viņa rūpīgā iedziļināšanās darbā, gan publikas atzinība. 

Teksts latviešu un angļu valodā. Grāmatas autore Gundega Cēbere. Māksliniece Dita Pence. Apjoms: 88 lpp, mīkstais sējums.  Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Izdevumu var iegādāties Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, labākajās Latvijas grāmatnīcās, galerijā "Istaba", izdevniecībā "Neputns" un interneta veikalā www.neputns.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja