Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi iesaka: Aiziešana un satikšanās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanā Liepājā un Rīgā uzstāsies viens no spožākajiem stīgu kvartetiem pasaulē – Berlīnes kvartets Artemis, kurā pirmo vijoli spēlē Vineta Sareika. Programmā – Ludviga van Bēthovena 15. stīgu kvartets un Pētera Vaska Sestā stīgu kvarteta pirmatskaņojums. Pētera Vaska jaundarbs ir kā autobiogrāfisks atskats uz pieredzēto: opusa četras daļas vēstī par atvadīšanos, atskatīšanos, aiziešanu un satikšanos. 7. oktobrī plkst. 14 Latvijas Mūzikas akadēmijā tiks demonstrēta dokumentālā filma Artemis. Nebeidzamais kvartets. Pirms seansa būs iespēja tikties ar Vinetu Sareiku. Rudens kamermūzikas festivāla koncerti Rīgā un Jūrmalā skanēs līdz 17. oktobrim. Solistu vidū būs altiste Santa Vižine, pianisti Agnese Egliņa un Reinis Zariņš, klarnetisti Jērgs Vidmanis un Guntis Kuzma.

Kvartets Artemis
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 2.X plkst. 19, Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 3.X plkst. 19 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25 

***

Režisors Viesturs Meikšāns un māksliniece Monika Pormale Liepājas teātrī ir iestudējuši Mihaila Ļermontova poēmu Dēmons. Šī ir vizuālā teātra izrāde, viens no tās pamatelementiem ir Matīsa Čudara oriģinālmūzika, kas cieši mijiedarbojas ar skatuvisko darbību. Mūziku izrādes laikā izpildīs džeza trio (Mārcis Auziņš, Matīss Čudars un Ivars Arutjunjans). Galvenās lomas atveidos Egons Dombrovskis un Anete Berķe.

Dēmons
Liepājas teātrī 3., 4.X plkst. 13 un 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–22  

***

Režisore Inese Mičule Valmieras teātrī iestudējusi Gunāra Priedes lugu Jaunākā brāļa vasara. Šis ir darbs, kuru jauns cilvēks rakstījis jaunībai, un šajā izrādē uz Valmieras teātra lielās skatuves debitēs seši jaunākās paaudzes aktieri.

Jaunākā brāļa vasara
Valmieras teātrī 2., 3.X plkst. 18.30, 4.X plkst. 13, 23.X plkst. 18.30
Biļetes pārdotas

***

Komēdija, detektīvs un drāma – 7. oktobrī Dirty Deal Teatro nodos skatītāju uzmanībai izrādi Triptihs. Džeks Uzšāvējs, Skittles, Ludzas kadriļa Paulas Pļavnieces režijā. Tās ir dramaturgu Justīnes Kļavas, Kārļa Krūmiņa un Klāva Meļļa pārdomas par varas izpausmēm, brīvības iespējamību un tās robežām. Lomās: Ance Strazda, Inta Tirole, Anna Klēvere, Ivars Krasts, Agris Krapivņickis, Andis Strods un Jānis Kronis.

Triptihs
Dirty Deal Teatro 7., 12., 13.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 24

***

Kamēr Rīgas cirkā notiek renovācija, teātra trupa Kvadrifrons ir pārcēlusies uz bijušo Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti Zeļļu ielā 25. Šovakar tur notiks režisora Klāva Meļļa iestudējuma Ciešamā kārta pirmizrāde. Šajā darbā valstiskas un personīgas problēmas tiek aplūkotas caur izglītības sistēmas prizmu. Skatītāji kļūs par dalībniekiem četrās sapulcēs, kurās kāda bērnudārza audzēkņu vecāki, kādas pamatskolas skolotāji, kādas vidusskolas skolēnu padomes biedri un kādas augstskolas Satversmes sapulces locekļi centīsies mainīt ierasto lietu kārtību. Teksta autori ir Ance Strazda un Klāvs Mellis. Lomās: Ance Strazda, Reinis Boters, Una Eglīte un Āris Matesovičs.

Ciešamā kārta
Zeļļu ielā 25 1.–3.X, 25., 26.XI plkst. 19
Biļetes kvadrifrons.lv EUR 14–19

***

Līdz 18. oktobrim Rīgā notiks orķestra Rīga rīkotais festivāls Windstream. Piektdien, 2. oktobrī, Lielajā ģildē pie pults stāsies britu diriģents Duglass Bostoks, kurš sadarbojas ar vienu no labākajiem pūtēju ansambļiem pasaulē – Japānas Tokyo Kosei Wind Orchestra. Skanēs Japānas komponistu darbi, kā arī Filipa Spārka Krāsu simfonija un Vāclava Nelhībela Toccata feroce (solo – pianiste Agnese Egliņa).

Orķestris Rīga
Lielajā ģildē 2.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–16

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja