Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Akustikas apguve sezonas sākumā

Kultūras Diena un Izklaide ieska nedēļas spilgtākos notikumus.

Akustikas apguve sezonas sākumā

Kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā 23. septembrī atklās savu 11. sezonu. Koncerta programmā – klasicisma un romantisma skaņdarbi un mūsdienu latviešu mūzika. Vijolniece Vineta Sareika kopā ar savu kolēģi Berlīnes kvarteta Artemis altistu Gregoru Zīglu atskaņos solopartijas Volfganga Amadeja Mocarta Koncertsimfonijā. Ar vērienu ieskanēsies Franča Šūberta Lielā simfonija. Programmu kuplinās nepieradinātā eksperimentētāja Kristapa Pētersona opuss Akustikas apguve (2014), kas savulaik komponēts Spilves lidostas daudzpakāpju arhitektūrai. Lielajā ģildē "kamersimfonija lielam ansamblim un trīsstāvīgai telpai" tiks izpildīta pilnīgi citos apstākļos – Akustikas apguve tiks sākta atkal no jauna.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 23.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–180

*** 

Venēcijas maskas

Kultūras pilī Ziemeļblāzma skanēs muzikāla novele par XVIII gadsimta Venēciju Orlando teiksmainā dzīve. Karnevāla spožums, slēpšanās maskās, mīlas pārdzīvojumi un intrigas, lagūnas ūdeņu viļņošanās, Vivaldi, Monteverdi, Hendeļa, Kačīni un Loti mūzika. Stāsta centrā – neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kuram dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes. Lomās – kontrtenors Sergejs Jēgers un soprāns Jolanta Strikaite.

Izrāde

Kultūras pilī Ziemeļblāzma 22.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–12

*** 

Drāma

Austriešu režisors Folkers Šmits Nacionālajā teātrī iestudējis Gētes drāmu Klavigo. Titullomā – Kaspars Dumburs. Šis ir stāsts par cilvēku, kuru plosa pretrunas starp romantiskas mīlestības ideālu un pragmatisku attiecību upurēšanu karjeras labā.

Klavigo

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 22., 28.IX plkst. 18.30

Biļetes pārdotas

*** 

Apmierinājums Kubā

2016. gada 25. marts ir datums, kas ieies Kubas vēsturē. Šajā dienā The Rolling Stones kļuva par pirmo rokgrupu, kura sniegusi brīvdabas koncertu vairāk nekā 500 000 klausītāju Havanā. Šovu varēja apmeklēt bez maksas. Koncertu nofilmējis režisors Pols Dagdeils, un piektdien, 23. septembrī, filma Havanas mēness būs redzama uz kinoekrāniem visā pasaulē, arī Kino Citadele Rīgā.

Havanas mēness

Kino Citadele 23.IX plkst. 18.30

Biļetes EUR 7,20

*** 

Dzīve mainīsies

Režisore Paula Pļavniece un dramaturgs Matīss Gricmanis iestudējuši izrādi jauniešiem Veiksmes akadēmija. Šo projektu piedāvā Dirty Deal Teatro. Pirmizrāde notiks šovakar Rīgas vakara ģimnāzijā. Iestudējuma komanda ir radījusi unikālu metodi, kas ļauj jebkuram cilvēkam stundas laikā mainīt savu dzīvi. Veiksmes akadēmija ir vienīgā mācību iestāde, kuru var pabeigt tik īsā laikā un kura sola, ka 99% tās absolventu dzīve mainīsies. Skatītāji aicināti pulcēties Dirty Deal Teatro Spīķeros plkst. 18.30, lai kopīgi dotos uz izrādes norises vietu. Veiksmes akadēmija sāk ciklu Jaunie pieaugušie, kura mērķis ir piedāvāt daudzveidīgu izrāžu klāstu 15–24 gadus veciem skatītājiem.

Veiksmes akadēmija

Rīgas vakara ģimnāzijā 22.IX plkst. 18.30.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 7

*** 

Mēs mīlam Šekspīru

Uz kinoteātra Kino Citadele lielā ekrāna tiks demonstrēta Londonas Nacionālā teātra izrāde – režisores Polijas Findlijas iestudētā Viljama Šekspīra komēdija Kā jums tīk, kura tika spēlēta 2015.–2016. gada sezonā. Britu kritiķi jūsmoja par aktrises Rozalijas Kreigas sniegumu Rozalindes lomā un mākslinieces Lizijas Klehanas veidoto scenogrāfiju. Izrāde angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Kā jums tīk

Kino Citadele 28.IX plkst. 18

Biļetes EUR 14

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja