Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Ar skatu uz Vidusjūru

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Ņujorkas Metropoles operas rīkoto tiešsaistes koncertciklu turpinās itāļu izcelsmes franču tenors Roberto Alanja un poļu soprāns Aleksandra Kužaka (attēlā). Viņu koncerts būs skatāms svētdien, 16. augustā, plkst. 20.30 pēc Latvijas laika – dziedātāju pāris stīgu kvinteta pavadījumā uzstāsies brīvdabas terasē Francijas kūrortpilsētā Ezē ar gleznainu skatu uz Vidusjūru. Priekšnesumu varēs baudīt gan tiešraidē, gan divas nedēļas pēc koncerta izskaņas (biļete maksā divdesmit ASV dolāru). Programmā – ārijas un dueti no Džakomo Pučīni Madama Butterfly un Meitenes no Rietumiem, Šarla Guno Romeo un Džuljetas, Džoakīno Rosīni Seviljas bārddziņa, Gaetāno Doniceti Mīlas dzēriena, Pjetro Maskanji Zemnieka goda, Džuzepes Verdi Otello, Franča Lehāra Jautrās atraitnes un dziesmas.

Roberto Alanja un Aleksandra Kužaka
Koncerts tiešsaistē 16.VIII plkst. 20.30
Biļetes metopera.org

***

13. augustā VEF Kultūras pilī dziedās viena no kolorītākajām pašmāju džeza vokālistēm Evilena Protektore. Kopā ar viņu uzstāsies pianists Krists Saržants, kontrabasists Toms Poišs un bundzinieks Kaspars Kurdeko. Skanēs amerikāņu džeza pianista un komponista Bila Evansa (1929–1980) mūzika. Viņa impresionistiskās harmonijas, novatoriskās džeza repertuāra interpretācijas un dziedošo melodisko līniju vieglums turpina iedvesmot mūziķus visā pasaulē.

Koncerts
VEF Kultūras pilī 13.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Kora Latvija rīkoto 23. Starptautisko garīgās mūzikas festivālu ar solokoncertu Rīgas Domā atklās viena no spožākajām latviešu mūzikas zvaigznēm pasaulē – ērģelniece Iveta Apkalna. Skanēs Dmitrija Šostakoviča, Olivjē Mesiāna un Ferenca Lista opusi.

Iveta Apkalna
Rīgas Domā 18.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20 

***

Kamermūzikas festivāla Satikšanās Saulkrastos noslēgumā 16. augustā uzstāsies kamerorķestris Kremerata Baltica un pianists Rihards Plešanovs. Skanēs Pētera Vaska The Fruit of Silence, Filipa Glāsa Trešā simfonija stīgu orķestrim un Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts. Klausītāji, kuriem nebūs iespējas koncertu vērot zālē, to varēs izbaudīt tiešraidē pie kultūras nama Zvejniekciems.

Koncerts
Saulkrastu kultūras namā Zvejniekciems 16.VIII plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Ventspils koncertzālē Latvija varēs piedzīvot divu džeza mūzikas ierakstu sesiju noslēguma koncertus, kas notiks sadarbībā ar izdevniecību Jersika Records. Koncertzāle ir pārtapusi par analogo ierakstu studiju: šeit notiek ierakstu sesijas, kas tiek noslēgtas ar publisku atskaņojumu. Šovakar iespējams kļūt par komponista un pianista Kristapa Vanadziņa trio ierakstu sesijas izskaņas lieciniekiem. 15. augustā ar koncertu noslēgsies projekta klausies ieraksts. Šo "runātās dzejas" un improvizētās mūzikas apvienību veido dzejniece Aleksandra Line, pianists Edgars Cīrulis un dāņu kontrabasists Alberts Reinholts Estergords. Plānots, ka abu kolektīvu veikums vinila platē tiks izdots nākamajā pavasarī.

Ierakstu sesijas
Ventspils koncertzālē Latvija 13., 15.VIII plkst. 19.
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Cēsu Mākslas festivālā notiks pagājušās sezonas spilgtāko izrāžu skate, kuras programmu ir veidojusi kritiķe Zane Radzobe. Uz koncertzāles Cēsis skatuves tiks spēlēta Juhas Jokelas Finlandizācija Valtera Sīļa režijā (Nacionālais teātris), Floriana Zellera Māte Intara Rešetina režijā (Dailes teātris) un Viljama Šekspīra un Rasas Bugavičutes-Pēces Šekspīrs Elmāra Seņkova režijā (Liepājas teātris).

Izrādes
Koncertzālē Cēsis 14., 15., 21.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja