Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Atvadu turnejas pēdējais akords

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Estrāde. 25. oktobrī VEF Kultūras pilī notiks grupas Zodiaks atvadu turnejas noslēguma koncerts. Vasarā brīvdabas estrādēs visā Latvijā komponista Jāņa Lūsēna vadībā muzikāli jaudīgi izskanēja gan kosmiskā Zodiac instrumentālie darbi, gan visu laiku populārākās Zodiaka dziesmas Zigfrīda Muktupāvela un Maijas Lūsēnas izpildījumā. Šī turneja, kurā mūziķi ir apvienojušies pēc ilgu gadu pauzes, ir kļuvusi par īstiem svētkiem gan apvienības cienītājiem, gan pašiem māksliniekiem. Visos turnejas koncertos publika bija entuziasma pilna un iedvesmota. Nākamnedēļ Rīgā pēdējo reizi Zodiaka dalībnieki izpildīs savus emocionālos hitus Taisnība, Vējš, Tēvu zeme, Pūt, vējiņi, Mirušais gadsimts, Dziedi jel un daudzus citus. 

Zodiaks
VEF Kultūras pilī 25.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–40 

***

Festivāls. 20. un 21. oktobrī Durbē divpadsmito reizi notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika, kuru ir iecienījuši alternatīvās un akadēmiski laikmetīgās kultūras piekritēji. Daļa programmas būs pieejama bez maksas.

Zemlika
Durbē 20.–21.X 
Biļetes Bezrindas.lv EUR 30–45 

***

Izrādē Artūrs Skrastiņš nedrīkst būt noguris spēlēs Guna Zariņa un Reinis Boters. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Piektdien, 20. oktobrī, Rīgas cirkā notiks teātra trupas Kvadrifrons jauniestudējuma Artūrs Skrastiņš nedrīkst būt noguris pirmizrāde. Izrādē tiek risināts fiktīvi dokumentāls stāsts par to, kā teātra kritiķe Līvija Dūmiņa sešpadsmit gadu garumā raksta grāmatu par aktieri Artūru Skrastiņu. Idejas, teksta un inscenējuma autori ir Rūdolfs Gediņš un Klāvs Mellis. Lomas atveido Guna Zariņa un Reinis Boters.

Artūrs Skrastiņš nedrīkst būt noguris
Rīgas cirkā 20., 23., 25.–27.X, 27., 28.XI, 10.–12.I plkst. 19 
Biļetes pārdotas

***

Jubileja. 25. oktobrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks kamerorķestra Sinfonia Concertante koncerts Mākoņi un upes. Komponistes Selgas Mences meistari un mācekļi. Tajā tiks svinēta JVLMA Kompozīcijas katedras ilggadējās vadītājas Selgas Mences 70 gadu jubileja. Programmā ir iekļauta Selgas Mences un viņas pedagoga Paula Dambja mūzika, kā arī Selgas Mences audzēkņu Anitras Tumševicas un Sabīnes Ķezberes jaundarbi. Koncertā piedalīsies pianiste Diāna Zandberga un vijolniece Darja Smirnova. Pirmo reizi pie Sinfonia Concertante pults stāsies jaunais diriģents Artūrs Oskars Mitrevics.

Koncerts
JVLMA Lielajā zālē 25.X plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

***

Grupas Il Divo formula ir vienkārša un veiksmīga – četri pievilcīgi vīrieši dzied estrādes hitus operai pietuvinātā manierē. Publicitātes foto 

Šovs. 24. oktobrī Arēnā Rīga uzstāsies populārais vokālais kvartets Il Divo, kas pirms divdesmit gadiem tika izveidots pēc britu producenta Saimona Kauela iniciatīvas. Viņa ideja bija vienkārša un labi monetizējama – četri pievilcīgi vīrieši dzied estrādes hitus operai pietuvinātā manierē. Pašlaik Il Divo sastāvā ir tenori Urss Bīlers un Deivids Millers, popdziedātājs Sebastjēns Izambārs un baritons Stīvens Labrī. 

Il Divo
Arēnā Rīga 24.X plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,20–100,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja