Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Blaumanis mūs mīl

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Blaumanis mūs mīl

Režisore Indra Roga Valmieras teātrī iestudējusi lieldarbu Vidzemnieki, kas ir iekļauts Latvijas simtgades programmā. Izrādē apvienoti Rūdolfa Blaumaņa mazāk zināmie stāsti un noveles. "Kaut arī stāsti ir sarakstīti gandrīz pirms simt gadiem, tie vēsta par mums, mūsu ikdienas cīņām, bēdām, šaubām, priekiem, ilgām un sapņiem. Blaumanis tik ļoti ir mīlējis latviešu cilvēka dvēseli un viņa sarežģīto, pretrunīgo dabu, ka tā bija kļuvusi par viņa vienīgo un vissvarīgāko vielu," uzsver Indra Roga. Izrādē piedalīsies Aigars Apinis, Kārlis Arnolds Avots, Elīna Dambe, Alise Danovska, Rūta Dišlere, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Pauls Iklāvs, Mārtiņš Liepa, Kārlis Neimanis, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers un Elīna Vāne.

Vidzemnieki

Valmieras teātrī 23., 24.II plkst. 18.30, 25.II plkst. 13, 11.III plkst. 13, 15., 24.III plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50–18 

***

 

Pianists zvaigzne

Piektdien, 23. februārī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars un sestdien, 24. februārī, Lielajā ģildē kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā uzstāsies pasaulē atzītais Dienvidāfrikā dzimušais pianists Kristians Bezeidenhauts. Viņa izpildījumā dzirdēsim Volfganga Amadeja Mocarta 12. un 24. koncertu klavierēm un orķestrim. Vēl programmā – Franča Šūberta un Albāna Berga mūzika. Uz koncertu Rīgā biļetes ir pārdotas.

Sinfonietta Rīga

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 23.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15 

***

 

Duets 

Piektdien, 23. februārī, kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā pianisti Andrejs un Sergejs Osokini izpildīs Fransisa Pulenka Koncertu divām klavierēm un orķestrim. Skanēs arī Jura Karlsona un Igora Stravinska opusi.

Koncerts

Lielajā ģildē 23.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–40

***

 

Fakti un fantāzijas

Rīgas Krievu teātra jauniestudējums Maģijas atslēgas ir veltīts aktierim, režisoram un pedagogam Mihailam Čehovam, kuram par godu viņa vārdā ir nosaukts teātris. Lugu sacerējis dramaturgs Mihails Durņenkovs, pamatojoties uz dokumentiem un materiāliem, kas atrasti Latvijas arhīvos. Režisore Marina Brusņikina izrādē centusies atrast līdzsvaru starp vēsturi un leģendu, faktiem un fantāzijām.

Maģijas atslēgas

Rīgas Krievu teātrī 24., 25.II , 1., 10.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–20

***

 

Nāve kā košums

Sestdien, 24. februārī, Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Džakomo Pučīni Bohēma tikko 95 gadu jubileju nosvinējušā režijas klasiķa Franko Dzefirelli krāšņajā iestudējumā. Galvenās lomas atveidos zvaigznes – bulgāru soprāns Soņa Jončeva (Mimī) un amerikāņu tenors Maikls Fabiano (Rūdolfs). Pie diriģenta pults – itāļu maestro Marko Armiljato.

Bohēma

Kino Citadele 24.II plkst. 19.30

Biļetes EUR 23

***

 

Lielmeistara vizīte

Trešdien, 28. februārī, pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies diriģēšanas lielmeistars Vladimirs Fedosejevs. Viņa vadībā skanēs Pētera Čaikovska Vijoļkoncerts un Dmitrija Šostakoviča 10. simfonija. Koncerta solists būs Taivānā dzimušais vijolnieks Dzens Juicjaņs, kurš 2015. gada Čaikovska starptautiskajā konkursā ieguva 2. vietu (1. vieta toreiz netika piešķirta).

Koncerts

Lielajā ģildē 28.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–60

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja