Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Dzimšana, nāve un mīlestība

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Dzimšana, nāve un mīlestība

Režisore Ināra Slucka Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē iestudējusi Žana Lika Lagarsa lugu Tas pasaules gals. Skatītājiem tā ir pazīstama pēc kanādiešu režisora Ksavjē Dolana filmas Tas ir tikai pasaules gals (2016). Jauns cilvēks pēc ilgas prombūtnes atgriežas pie savas ģimenes provinces pilsētā, lai pavēstītu mātei, brālim un māsai kādu svarīgu jaunumu par savu dzīvi, taču izrādās, ka to izdarīt nemaz nav viegli. Lomās – Kaspars Zvīgulis, Dace Bonāte, Sanita Pušpure, Evija Skulte, Ivars Kļavinskis. Aktieris, režisors un autors Žans Liks Lagarss (1957–1995) kā dramaturgs pa īstam tika atzīts un novērtēts tikai pēc nāves. "Pašlaik Lagarsa lugas pieskaitāmas pie franču dramaturģijas klasikas. Viņš ir autors, kurš vienkārši un dziļi stāsta par mūžīgām tēmām – dzimšanu, nāvi un mīlestību," uzsver Ināra Slucka.

Tas pasaules gals

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 15., 18., 22.II plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18 

***

 

Visas sonātes

Sestdien, 17. februārī, festivāla Vīnes klasika koncertā Mazajā ģildē skanēs Ludviga van Bēthovena sonātes. Gaidot komponista 250. dzimšanas dienas atceri 2020. gadā, Latvijas koncerti piedāvā iespēju iepazīt visas Bēthovena klavieru sonātes, kuras īpašā koncertu sērijā atskaņos vairāki pazīstami pianisti. Viņu vidū ir Sanktpēterburgā dzimušais un Londonā dzīvojošais mūziķis Antons Ļahovskis. Viņa lasījumā 17. februārī skanēs Bēthovena 3., 8., 12. un 30. sonāte.

Antons Ļahovskis

Mazajā ģildē 17.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10 

***

 

Hiti 

Dziedātāja Aija Andrejeva izdevusi albumu Mēs pārejam uz tu un sākusi Latvijas turneju. Februārī un martā viņa uzstāsies Jelgavā (24.II), Valmierā (9.III) un Liepājā (17.III). Turneja noslēgsies 23. martā Rīgas koncertzālē Palladium.

Aija Andrejeva

Latvijas turneja līdz 23.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–18

***

 

Bēthovens diviem

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kamermūzikas ciklā šodien, 15. februārī, uzstāsies LNSO koncertmeistars Georgs Sarkisjans un japāņu pianists Keigo Mukava. Viņi atskaņos Ludviga van Bēthovena 2., 4., 6. un 8. sonāti vijolei un klavierēm. Iepriekš viņi saspēlējušies koncertos Japānā un snieguši Bēthovena nepārskaitļu vijoļsonāšu koncertu festivālā LNSO vasarnīca 2017.

Koncerts

Lielajā ģildē 15.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–23

***

 

Pirmie, kas aiziet

No 15. līdz 18. februārim Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Tallinas teātriem Kanuti Gildi SAAL un NO99 aicina iepazīt igauņu teātra mākslinieku pasaules izjūtu programmā Latest. Tās centrā ir igauņu un latviešu mākslinieku jaundarbs Pirmie, kas aiziet (režisori – Kārlis Krūmiņš un Valters Sīlis), kura tēma ir lībiešu vēsture Igaunijas un Latvijas valstiskuma kontekstā. Viesizrāžu sērijā – teātra NO99 iestudējums Sapņotāji (režisors Juhans Ulfsaks), tandēma Lond Malmborg monoizrādes 10 ceļojumi uz vietu, kur nekas nenotiek un Fizika un fantāzija, kā arī režisora un aktiera Juhana Ulfsaka jauniestudējums Darbnīca. Viesizrādes notiks Ģertrūdes ielas teātrī un Zirgu ielas koncertzālē.

Programma Latest

Rīgā 15.–18.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Īpašais notikums

Svētdien, 18. februārī, Kultūras pilī Ziemeļblāzma muzicēs pianists Andrejs Osokins, vijolniece Kristīne Balanas un viņas māsa čelliste Margarita Balanas. Šie mūziķi uzstājas visā pasaulē un Latvijā dzirdami reti. Īpašs koncerta notikums būs māsu Balanas duets, kas Latvijā skanēs pirmo reizi. Programmā – Frideriks Šopēns, Ludvigs van Bēthovens, Dmitrijs Šostakovičs, Jāzeps Vītols, Pēteris Vasks.

Koncerts

Kultūras pilī Ziemeļblāzma 18.II plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja