Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Elviss mūžīgi mūžos

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Elviss mūžīgi mūžos

Šovakar vienā seansā kinoteātrī Kino Citadele iespējams noskatīties Elvisa Preslija koncertfilmu Elvis ’68 Comeback Special. Tās pamatā ir pirms 50 gadiem filmētais leģendārais televīzijas raidījums, kas iezīmēja Elvisa atgriešanos uz mūzikas skatuves gandrīz pēc desmit gadiem, kurus viņš bija veltījis kino karjerai. Filmu Elvis ’68 Comeback Special papildinās intervija ar Elvisa atraitni Prisilu Presliju.

Koncertfilma Elvis ’68 Comeback Special
Kino Citadele 13.IX plkst. 18.30
Biļetes EUR 8,10

***

Gidonam Krēmeram patīk cirks!

No 13. līdz 16. septembrim Dzintaru koncertzālē skanēs četri kamerorķestra Kremerata Baltica festivāla koncerti. Festivāla tēma šoreiz ir Austrumeiropas vējš – programmā ir iekļauti latviešu, ungāru, čehu, ukraiņu un poļu komponistu opusi. 13. septembrī Kremerata Baltica mūziķi uzstāsies kopā ar jauno šveiciešu vijolnieku Artūru Trēlnesu un krievu pianisti Juliannu Avdejevu. 14. septembrī orķestrim pievienosies pašmāju pianists Georgijs Osokins. 15. septembrī klausītāji dzirdēs Kremerata Baltica solistus un viesus. Noslēguma koncertā 16. septembrī ar orķestri muzicēs vijolnieks Gidons Krēmers un pianiste Julianna Avdejeva. Vakara otrajā daļā piedalīsies franču aktieri klauni Žiljēns Kotro un Katrīna Žermēna. Gidonam Krēmeram ļoti patīk cirks!

Kremerata Baltica
Dzintaru koncertzālē 13.–16.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

Intīmā gaisotnē

Dziedātāja Ieva Kerēvica aicina uz koncertu Interpretācijas. Pirmajā daļā duetā ar džeza pianistu un komponistu Madaru Kalniņu Ieva Kerēvica izpildīs Madara Kalniņa dziesmas. Vakara otrajā daļā, kurā māksliniecei pievienosies sitaminstrumentālists Artis Orubs un kontrabasists Norberts Skraucis, skanēs pasaulē pazīstamas popmūzikas melodijas, latviešu mūzikas pērles un džeza kompozīcijas.  

Ieva Kerēvica
Mūzikas namā Daile 14.IX plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–22

***

Elks

Šajā nedēļas nogalē divus koncertus Latvijā – Rīgā un Rēzeknē – sniegs krievu rokmūzikas leģenda Boriss Grebenščikovs un viņa grupa Aquarium. Mūziķi piedāvās savā jaunākā albuma Vremja N/Laiks N programmu.

Boriss Grebenščikovs
Rīgas Kongresu namā 13.IX plkst. 20, Latgales vēstniecībā Gors 15.IX plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–70

***

Stīgu vibrācijas

Koncertzālē Cēsis notiks ceturtais starptautiskais festivāls Čello Cēsis. Piektdien, 14. septembrī, duetā ar Vācijā dzīvojošo pianisti Laumu Skridi uzstāsies vācu čellists Daniels Millers-Šots (programmā – Ludvigs van Bēthovens, Roberts Šūmanis un Frideriks Šopēns). Sestdien, 15. septembrī, Cēsīs viesosies Lietuvas Nacionālais simfoniskais orķestris Modesta Pitrena vadībā. Svētdien, 16. septembrī, festivālā tiks gaidīti mazie klausītāji – viņiem sagatavots krāšņs multimediāls uzvedums Čella pasakas. Tuksnesis ar grupu Dagamba.

Čello Cēsis
Koncertzālē Cēsis 14.–16.IX
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–30

***

Pēdējais tramvajs

Režisors Regnārs Vaivars (attēlā) Dailes teātra Mazajā zālē piedāvā Tenesija Viljamsa lugas Ilgu tramvajs interpretāciju – izrādi Kaisles vilciens. Blanšai (Anete Krasovska) nav ne darba, ne iztikas līdzekļu, taču viņa tiecas uz visu skaisto un izsmalcināto, pat ja tā ir tikai imitācija. Savukārt Stenlijam (Gints Grāvelis) ir vienkāršas intereses, un Blanšas sapņi viņu kaitina. Konflikts ir neizbēgams.

Kaisles vilciens
Dailes teātra Mazajā zālē 19., 21.IX plkst. 19, 22.IX plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 16–18

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja