Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Hajao Mijadzaki maģijas pasaule

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Piektdien, 22. decembrī, uz Latvijas kinoekrāniem iznāks leģendārā japāņu režisora Hajao Mijadzaki jaunā animācijas filma Zēns un gārnis. Šī fantāzijas filma ir balstīta Hajao Mijadzaki bērnības pieredzē un ir 82 gadus vecā klasiķa vispersoniskākais darbs. Filmas darbība risinās Otrā pasaules kara pēdējās dienās, galvenais varonis ir vienpadsmit gadu vecais Mahito. Ugunsgrēkā viņš ir zaudējis māti un, lai izvairītos no bombardēšanas, kas tiek piedzīvota Tokijā, pārceļas pie sava tēva mātes – ārpus lielpilsētas viņam paveras maģiska pasaule. Hajao Mijadzaki filmā ir daudz humora, kas piesedz faktu, ka mazais Mahito, kurš ir režisora alter ego, ir ļoti jūtīgs un visai depresīvi noskaņots. Nedēļas intriģējošākais jaunums kinorepertuārā!

Zēns un gārnis
Režisors Hajao Mijadzaki
Latvijas kinoteātros no 22.XII

***

Vijolnieks Daniils Bulajevs uzstāsies kopā ar paša dibināto orķestri Davinspiro Camerata. Publicitātes foto

Klasika. Sestdien, 23. decembrī, notiks pašmāju kamerorķestra Davinspiro Camerata Ziemassvētku koncerts, kurā skanēs Mocarta, Brāmsa, Dvoržāka un Pablo de Sarasates mūzika, kā arī Džordža Gēršvina opusi aranžējumā kamerorķestrim un sitaminstrumentiem. Solo spēlēs Davinspiro Camerata dibinātājs vijolnieks Daniils Bulajevs un vijolnieks Andrejs Jegorovs, kā arī altiste Santa Lūcija Circene un vibrofonists Andrejs Puškarevs.

Koncerts
Lielajā ģildē 23.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30

***

Dziesmas. Ainars Mielavs turpina tradīciju koncertēt laika posmā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Šoreiz viņš uzstāsies kopā ar Rūdolfu Macatu, Kasparu Vizuli, Kristianu Priekuli un Kasparu Kurdeko.

Ainars Mielavs
Mūzikas namā Daile 27., 28.XII plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–35 

***

Ģitārists Mārcis Auziņš (no kreisās) un komponists Jānis Lūsēns sniedz koncertus dievnamos visā Latvijā. Publicitātes foto 

Turneja. Ģitārists Mārcis Auziņš un komponists Jānis Lūsēns ir apvienojuši spēkus programmā Miers [bez vārdiem]. Viņi sniedz dvēseliskus, emocionāli piesātinātus instrumentālās mūzikas koncertus dievnamos. Mārci Auziņu un Jāni Lūsēnu vieno mūzika, kuras pamatnoskaņa ir miers, rāms plūdums un apcere kā sava veida muzikāla meditācija. Priekšnesumu papildina mākslinieka Roberta Ciprusa gaismas instalācijas.

Mārcis Auziņš un Jānis Lūsēns
Latvijas dievnamos līdz 26.XII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***
 
Duets. Piektdien, 22. decembrī, Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivālā uzstāsies spožais jaunās paaudzes saksofonists Aigars Raumanis un Rīgas Doma ērģelnieks Aigars Reinis. Viņu programma veidota kā saruna starp baroka ģēniju Johanu Sebastiānu Bahu un mūsdienu amerikāņu komponistu, minimālisma klasiķi Filipu Glāsu. Līdzās Baha ērģeļprelūdijām un meditatīvajam Glāsa darbam ērģelēm Mad Rush skanēs arī Glāsa melodijas saksofonam solo no izrādes Mīlas ieslodzītais. Īpaši šai programmai mūziķi ir izveidojuši Baha Obojas koncerta, Glāsa Vijoļsonātes un Vijoļkoncerta pārlikumus – šo darbu fragmenti ieskanēsies jaunās tembrālās krāsās.

Koncerts 
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 22.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Ziemassvētku koncertā skanēs Matīsa Žilinska komponētā programma. Publicitātes foto

Džezs. Festivāla Eiropas Ziemassvētki koncertā 26. decembrī Spīķeru koncertzālē muzicēs pianists, komponists un aranžētājs Matīss Žilinskis, kontrabasists Andris Grunte un sitaminstrumentālists Artis Orubs. Matīsa Žilinska komponētā programma Ziemassvētku džeza vakars ir balstīta viņa bērnības atmiņās. Matīsa Žilinska kompozīcijām ir raksturīgs melodiskums, izteiksmes gaišums un vieglums.

Koncerts
Spīķeru koncertzālē 26.XII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja