Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KDi iesaka: Horeogrāfs satiek dzejnieku

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Horeogrāfs satiek dzejnieku 

Šodien Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks laikmetīgās dejas iestudējuma Visas manas vājības ir tavas lūpas pirmizrāde. Tā pieteikta kā triju horeogrāfu – Agates Bankavas, Rūdolfa Gediņa un Dmitrija Gaitjukeviča – satikšanās ar trim dzejniekiem – Jāni Tomašu, Arvi Vigulu un Krišjāni Zeļģi. Ķermenis, kas kustas vārsmās, un panti, kas piepilda telpu, – te apstiprinās šo izteiksmes veidu radniecība, vienalga, vai runa būtu par skaistumu, mīļākajiem, lūpu kaktiņiem vai veikala kasieri. Izrādē piedalīsies Līga Zeļģe, Kaspars Aniņš, Romāns Bargais, Ģirts Jakovļevs, Kārlis Reijers, Jurģis Spulenieks, Agate Bankava, Jana Jacuka, Anna Novikova, Elīna Lutce, Milena Paviļča, Rūdolfs Gediņš un Igors Šelegovskis. Uzvedumā skanēs Edgara Mākena mūzika.

Pirmizrāde

Visas manas vājības ir tavas lūpas

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 1., 5.XI, 4., 7.XII plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

 

Sākam ar Mocartu 

2018./2019. gada sezonā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris rīko koncertsēriju Meistari un meistardarbi: vienā vakarā skanēs viena komponista šedevri, un pirmais no viņiem ir Volfgangs Amadejs Mocarts. Programmā – virtuozā koncertārija Exsultate, jubilate, Koncerts klavesīnam un orķestrim Remažorā un simfonija Domažorā Jupiters. Solistes – Gunta Gelgote (soprāns; attēlā) un Ieva Saliete (klavesīns). Pie diriģenta pults – Guntis Kuzma.

LNSO

Lielajā ģildē 2.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

 

Saites

Teātrī Dirty Deal tapusi dramaturģes Justīnes Kļavas un režisores Paulas Pļavnieces traģikomēdija Klubs Paradise – stāsts par dāmām, kuras vieno radniecīgas saites, biznesa un personīgās neveiksmes. Lomās: Samira Adgezalova, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Liena Šmukste un Elīna Vaska.

Klubs Paradise

Teātrī Dirty Deal 7., 8., 12.XI plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 12

***

 

Francijas krāsas

Sestdien, 3. novembrī, Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks koncerts Mainīgā Francija. Programmā – franču komponistu mūzika. Kontrastu netrūks – būs gan barokāls spožums, gan romantisma maigums, gan impresionistiskas krāsas un humors XX gadsimta gaumē. Uzstāsies soprāns Marlēna Keine (attēlā), obojists Pēteris Endzelis, fagotists Normunds Zvejnieks, pianists Mārtiņš Zilberts.

Koncerts

LNO Beletāžas zālē 3.XI plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Okeāna balss Rēzeknē

Svētdien, 4. novembrī, Latgales vēstniecībā Gors savu kopīgo Eiropas turneju atklās pasaulē atzītā latviešu ērģelniece Iveta Apkalna un kamerorķestris Kremerata Baltica. Kopumā paredzēti astoņi koncerti, no Latvijas mūziķi dosies uz Austriju un Vāciju. 12. novembrī viņi uzstāsies Hamburgas Elbas filharmonijā, kurā Iveta Apkalna ir goda ērģelniece un ērģeļmūzikas koncertprogrammu mākslinieciskā vadītāja. Rēzeknē skanēs Pētera Vaska simfonija Balsis, Johana Sebastiāna Baha Čakona no Partitas nr. 2, igauņu komponista Lepo Sumeras Simfonija stīgām un sitaminstrumentiem, Ērika Ešenvalda opuss ērģelēm un stīgu orķestrim Okeāna balss.

Koncerts

Latgales vēstniecībā Gors 4.XI plkst. 16

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

 

Visi pianista hiti

Otrdien, 6. novembrī, Rīgā uzstāsies pievilcīgais 27 gadus vecais ungāru pianists, videoportāla YouTube zvaigzne Pēters Bence. Koncertos viņš spēlē nevis klasiku, bet popmūzikas un roka hitus – grupu Queen, The Beatles, Maikla Džeksona, Sias, Džastina Timberleika un citu zvaigžņu dziesmu apdares. Šlāgera Despacito pārlikums klavierēm Pētera Bences izpildījumā portālā YouTube ir skatīts 29 miljonus reižu.

Pēters Bence

Rīgas Kongresu namā 6.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 24–46

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja