Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Kā viņi dzīvos tālāk

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kā viņi dzīvos tālāk

Režisore Ināra Slucka Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē iestudējusi izrādi Aka pēc Regīnas Ezeras romāna motīviem. Vai Rūdolfa Blaumaņa latviešu sievietē iekodētais Kristīnes sindroms – nolikt savas vieglās dienas un glābt otra dvēseli un dzīvi – joprojām ir spēkā? Aka ir stāsts par Lauru kāda nomaļa ezera krastā, viņas Riču un dakteri Rūdolfu no Rīgas. "Pēc vairāku Regīnas Ezeras darbu pārlasīšanas atgriezos pie romāna Aka, un man radās jautājums – kas notiks pēc tam. Kas notiks ar Lauru, ar viņas bērniem, kā pēc šīs vasaras tālāk dzīvos Rūdolfs, vai Vija apprecēs savu Egilu, kad no cietuma atgriezīsies Ričs, un vai Alvīne viņu sagaidīs? Aiz katra lēmuma, ko pieņemam, stāv cilvēki. Un, pieņemot lēmumu, vai mēs neviļus nekļūstam atbildīgi par citiem? Vai, glābjot vienu cilvēku, mēs reizēm nepazudinām kādu citu?" saka Ināra Slucka. Lomās: Ģirts Liuziniks, Laura Siliņa, Jānis Āmanis, Līga Liepiņa, Mārtiņš Brūveris, Marija Bērziņa.

Aka
Nacionālā teātra Aktieru zālē
29.V, 3., 5., 10., 12.VI plkst. 18.30
Biļetes pārdotas

***

Atriebības plāns

Dailes teātrī notiks Kristofera Hemptona lugas Bīstamie sakari pirmizrāde Jana Villema van den Bosa režijā. Lugas pamatā ir Pjēra Šoderlo de Laklo romāna motīvi. Nav nekā bīstamāka par gudru sievieti, kura vēlas atriebties vīrietim, kurš viņu pametis. Marķīze de Merteija dziedē savu ievainoto patmīlību, meklējot palīdzību pie vikonta de Valmona. Lomās: Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Mārtiņš Upenieks, Lilita Ozoliņa, Indra Briķe, Ērika Eglija un Mārtiņš Počs.

Bīstamie sakari
Dailes teātrī 24.V plkst. 19, 25., 26.V plkst. 18, 29., 30, 31.V plkst. 19, 1.VI plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22

***

Hiti

Sestdien, 25. maijā, Jūrmalā visu dienu tiks svinēts vasaras sākums. Uz skatuves Majoru pludmalē uzstāsies reperis ansis, apvienība Bermudu divstūris un igauņu grupa Ewert and The Two Dragons. Noslēgumā – amerikāņu rokmūziķes Sūzijas Kvatro un grupas Pērkons koncerts (Ievas Akurateres vietā dziedās Ieva Parša).

Kūrorta svētki
Jūrmalā 25.V
Ieeja bez maksas

***

Pirmo reizi Rīgā

Svētdien, 26. maijā, Rīgas festivāla atklāšanā Lielajā ģildē uzstāsies Jeruzalemes simfoniskais orķestris. Igauņu diriģenta Andresa Mustonena vadībā skanēs Fēliksa Mendelszona uvertīra Sapnis vasaras naktī, Ludviga van Bēthovena Trešais koncerts klavierēm ar orķestri un Johannesa Brāmsa Ceturtā simfonija. Solists – izraēliešu pianists Toms Borovs. Rīgas festivāla koncerti notiks līdz 21. jūnijam.

Koncerts
Lielajā ģildē 26.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Intelektuāļu komūna

Jaunais režisors Klāvs Mellis Valmieras teātra Mansarda zālē iestudējis melodrāmu Mārtins Īdens. Tās pamatā ir Džeka Londona romāns, kuru skatuvei adaptējusi dramaturģe Justīne Kļava. Uzveduma centrā ir jaunu intelektuāļu un mākslinieku komūna – humanitāro zinātņu studente Rūta, topošais filosofs Artūrs, antropoloģe Anna, mūziķe Paula Daniela, biennāles kurators Emīls, dzejnieks Henrijs Elgars, fotogrāfe Florence un kāds nesen viņu vidū parādījies puisis Mārtins Īdens, kurš cenšas piepildīt savu sapni par izglītību un iegūt literāta slavu. Viņš izmisīgi vēlas piederēt pie šīs kompānijas. Lomās: Kārlis Arnolds Avots, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Pauls Iklāvs, Klinta Leja, Ilze Pukinska, Uldis Sniķers, Ance Strazda.

Mārtins Īdens
Valmieras teātra Mansarda zālē 24., 25.V plkst. 18.30, 1.VI plkst. 13, 13, 15.VI plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Pieaugt ir sāpīgi

Režisors Intars Rešetins Dailes teātrī iestudējis Floriana Zellera drāmu Dēls. Pjēram ir jauna ģimene, tomēr viņš ir ļoti vajadzīgs savam dēlam no pirmās laulības. Reiz smaidīgais jaunietis nerod sev vietu, nespēj sadzīvot ar māti un arī tēva mājās jūtas kā svešinieks. Pieaugšana ir sāpīga, un ar mīlestību reizēm nepietiek. Dēla lomu pārmaiņus atveidos Toms Veličko un jaunais mākslinieks Rūdolfs Sprukulis.

Dēls
Dailes teātra Kamerzālē 25., 26.V plkst. 18, 29., 31.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja