Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Koķetērijas un flirta noskaņās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Popmūzika. Dziedātāja Aminata ir izdevusi savu trešo studijas albumu Savvaļas pusē, un piektdien, 27. oktobrī, viņa uzstāsies koncertzālē Palladium. Aminata ir viena no talantīgākajām un oriģinālākajām pašmāju popmūziķēm, kura rada mūsdienīgi skanošas, melodiskas dziesmas un pārsteidz ar savu gaumes izjūtu. Koncertā Aminata izpildīs gan savas jaunākās dziesmas, gan hitus. "Albums Savvaļas pusē man ir bijis neparasts eksperiments un izkāpšana no komforta zonas. Šis darbs man ne vien lika no jauna atplaukt pēc posma, kurā jutos sevi radoši izsmēlusi, bet arī iekāpt pilnīgi jaunā, sievišķīgā tēlā. Piemēram, dziesma Afrodīte ir tik izteikti viegla, ar koķetērijas un flirta noskaņām, ka liek man tieši tā justies arī uz skatuves, kad to izpildu," saka māksliniece.

Aminata
Koncertzālē Palladium 27.X plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

Vokāliste Aija Vītoliņa izpildīs jauno komponistu dziesmas, kas sacerētas bigbendam un balsij. Publicitātes foto 

Džezs. Piektdien, 27. oktobrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē starptautiska bigbenda un vokālistes Aijas Vītoliņas izpildījumā skanēs desmit Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas jauno komponistu skaņdarbi bigbendam un balsij. Diriģenta Dāvja Jurkas vadībā bigbendā ir apvienojušies mūziķi, kuri studē Baltijā un Ziemeļvalstīs. Šis koncerts būs Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Radio bigbenda rīkotā kompozīciju konkursa pusfināls.

Koncerts
LNB Ziedoņa zālē 27.X plkst. 18
Ieeja bez maksas

***

Kamermūzika. Piektdien, 27. oktobrī, Melngalvju namā soprāns Ļubova Karetņikova, tenors Artjoms Safronovs un pianiste Inna Davidova uzstāsies ar Sergeja Rahmaņinova romanču programmu, kas būs veltīta komponista 150 gadu jubilejai. 

Koncerts
Melngalvju namā 27.X plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–30 

***

Grupas Moderat dalībnieki Saša Rings, Gernots Bronserts and Sebastiāns Šari tiek uzskatīti par novatoriem un eksperimentālās mūzikas līderiem. Publicitātes foto 

Koncerts. Piektdien, 27. oktobrī, Rīgā sava jaunā albuma More D4ta turnejas ietvaros uzstāsies elektroniskās mūzikas grupa Moderat no Vācijas. Moderat sastāvā ir Saša Rings jeb Apparat un dueta Modeselektor dalībnieki Gernots Bronserts and Sebastiāns Šari. Gan kopā, gan atsevišķi viņi tiek uzskatīti par novatoriem un eksperimentālās mūzikas līderiem (viens no kaislīgākajiem Modeselektor faniem ir Toms Jorks).  

Moderat
Hanzas peronā 27.X plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 55,50

***

Pirmizrāde. Režisore Liena Šmukste Daugavpils teātrī ir iestudējusi izrādi Pie klusiem ūdeņiem, kuras pamatā ir Regīnas Ezeras stāsti Agneses Rutkēvičas dramatizējumā. Izrāde veidota kā ceļojums pa teātri un četru sieviešu likteņiem. Katrai varonei būs atvēlēta atsevišķa telpa teātrī, kurā viņa dalīsies ar savu stāstu par mīlestību, vientulību un sapņiem. Daudzās no šīm telpām izrādes vēl nekad nav tikušas spēlētas. Varones satiks skatītājus teātra pirmā un otrā stāva foajē, mākslinieku un butaforu darbnīcā un uz eksperimentālās skatuves. Lomās: Inese Ivulāne-Mežale, Agnese Laicāne, Maija Korkliša un Kristīne Veinšteina.   

Pie klusiem ūdeņiem
Daugavpils teātrī 28.X plkst. 18, 29.X plkst. 15, 22.XII plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50

***

Pirmizrāde. Režisors Regnārs Vaivars Nacionālajā teātrī ir iestudējis savu lugu Suņu ciema Nelaimes lācis. Tā ir traģikomēdija, kas vēsta par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju: "Kā ir, ja skatīties drīkst, bet nedrīkst pieskarties, pieskarties drīkst, bet nedrīkst iekosties, iekosties drīkst, bet nedrīkst sakošļāt, sakošļāt drīkst, bet nedrīkst izgaršot, izgaršot drīkst, bet nedrīkst norīt?..."

Suņu ciema Nelaimes lācis
Nacionālajā teātrī 26., 27.X, 1., 9., 10., 30.XI, 27.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–34

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja