Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Labāk vēlu nekā nekad

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Labāk vēlu nekā nekad 

Jaunais Rīgas teātris atklāj sezonu ar Nobela prēmijas laureāta Īzaka Baševisa Zingera stāstu Vēlā mīla un Seanss iestudējumu. Galvenās lomās Alvja Hermaņa izrādē atveidos Gundars Āboliņš un Regīna Razuma (pirms desmit gadiem šo izrādi ar nosaukumu Vēlie kaimiņi režisors iestudējis Minhenes Kamerteātrī). Zingera stāstus vieno vecu, vientuļu Austrumeiropas ebreju likteņi – kara gados viņi patvērumu atraduši ASV. Alvis Hermanis saka: "Mīla un nāve ir galvenās tēmas šī ģeniālā rakstnieka darbos. Izrādi veido divas daļas, divi stāsti, kuros divi aktieri izdzīvo visu to amplitūdu starp komisko un traģisko, kas veido mūsu pavadīto laiku uz šīs zemes." Stāstus tulkojis aktieris Gundars Āboliņš. "Man prieks, ka beidzot atkal būsim ciešā skatuves partnerībā ar Regīnu Razumu divās skaistās lomās. Iepriekšējā reize bija mūsu studiju laikos," viņš piebilst.

Vēlā mīla

JRT 12.–15., 29.IX, 1., 2., 5., 6.X

Biļetes pārdotas

***

Kustīgums bez nožēlas 

Dziedātājs Normunds Rutulis laidis klajā albumu Man nav žēl ar jaunām Raimonda Paula dziesmām. Piektdien, 13. septembrī, Rēzeknē viņš sāks Latvijas turneju. "Koncerts būs kustīgs gan muzikāli, gan vizuāli. Nevienam mana repertuāra pazinējam nav jāskaidro, cik daudz pozitīvas enerģijas sniedz dziesmas Lecam pa vecam un Cāļus skaita rudenī," saka dziedātājs. Viņš uzstāsies Jelgavā, Aizkrauklē, Talsos, Alūksnē, dažos, Rīgā, Kuldīgā, Liepājā un Valmierā.

Normunds Rutulis

Latvijas pilsētās 13.IX–2.XI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Čells

Festivāla Čello Cēsis atklāšanā piektdien, 13. septembrī, skanēs laikmetīgā mūzika čellam. Koncertā saspēlēsies ievērojamā amerikāņu čelliste, seksteta Bang on a Can All-Stars dalībniece Ešlija Bāsgeita un lieliskais latviešu pianists Reinis Zariņš.

Koncerts

Vidzemes koncertzālē Cēsis 13.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18

***

Plastmasas pasaule

Režisors Rolands Atkočūns Dailes teātrī iestudējis Ivana Viripajeva lugu Nepanesami ilgi apskāvieni. Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ieva Segliņa, Inita Sondore un Kaspars Dumburs. "Ir sajūta, it kā mēs dzīvotu plastmasas pasaulē, kurā neviens neko nejūt. Cilvēku prāts ir piesārņots ar bailēm un kompleksiem. Lai to kompensētu, vajag arvien vairāk baudas. Kāda ir šādas nekvalitatīvas dzīves jēga?" jautā izrādes veidotāji.

Nepanesami ilgi apskāvieni

Dailes teātra Mazajā zālē 18.IX plkst. 19, 21., 28.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–20

***

Mežradznieku svētki

Sestdien, 14. septembrī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies Latvijas orķestru mežradznieki. Dažādos sastāvos viņi atskaņos visplašāko repertuāru – no baroka līdz kinomūzikai un džezam. Skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Johannesa Brāmsa, Ežēna Bocas, Rodžera Hārvija, Ennio Morrikones un Fredija Merkurija opusi. Pie diriģenta pults – Guntis Kuzma. Skanējumu bagātinās ritma grupa un klavieres.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 14.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Brienošie slāpstošie

Liepājas teātra 113. sezonu atklās komponista Kārļa Lāča un režisora, libreta un dzejas autora un scenogrāfa Regnāra Vaivara mūzikls Purva bridējs ugunī pēc Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem. "Šis nebūs stāsts par dzeršanas postu un aklu mīlestību. Tas būs stāsts par neremdināmām slāpēm, un slāpstošie šeit ir visi," uzsver Regnārs Vaivars. Galvenajās lomās: Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis un Gints Grāvelis.

Purva bridējs ugunī

Liepājas teātrī 14., 15.IX plkst. 18, 20.IX, 10., 30.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja