Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Lūdzu, neļaujiet man vilties!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Solo. Koncertu Rīgā sniegs daudzpusīgais Islandes mūziķis Ervars Smarasons, kurš ir pazīstams kā grupu múm un FM Belfast dalībnieks. Ervars ir izdevis vairākus romānus un dzejas grāmatas, dažas arī ilustrējis. Ervars aizraujas ar vizuālo mākslu, viņa darbi eksponēti neskaitāmās izstādēs. "14. jūnijā spēlēšu Hanzas peronā. Ja jūs tur nebūsiet, es būšu vīlies. Lūdzu, neļaujiet man vilties," feisbukā raksta mūziķis.

Ervars Smarasons
Hanzas peronā 14.VI plkst. 21
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Mūzika. Sestdien, 11. jūnijā, Ventspilī notiks komponista Krista Auznieka pieckāršā koncerta Četri leņķi pirmatskaņojums. Darba ideju iedvesmojis novuss – spēle, kas aptuveni pirms simt gadiem esot radīta Ventspilī. Opuss Četri leņķi rakstīts pieciem solistiem instrumentālistiem un stīgu kamerorķestrim. Pirmatskaņojumā kopā ar kamerorķestra Sinfonietta Rīga mūziķiem diriģenta Artūra Gaiļa vadībā piedalīsies latviešu vijolniece Kristīne Balanas, amerikāņu pianiste Vikija Čova, Parīzē dzīvojošā baltkrievu izcelsmes ērģelniece Anna Homeņa, amerikāņu mūziķe Kristīna Vīlere un norvēģu trompetiste Kristīna Fransone. Koncerta vizuālo noformējumu veidos mākslinieces Monika Pormale un Katrīna Neiburga.

Četri leņķi
Ventspils koncertzālē Latvija 11.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

Čulpana Hamatova spēlēs galveno un vienīgo lomu Alvja Hermaņa izrādē Post scriptum. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Čulpana Hamatova debitēs uz Jaunā Rīgas teātra skatuves kā JRT štata aktrise Alvja Hermaņa jauniestudējumā Post scriptum. Tā dramaturģisko materiālu veido nogalinātās žurnālistes Annas Poļitkovskas publikācijas un cenzūras aizliegtā nodaļa no Dostojevska romāna Velni. "Mūsu radītais stāsts ir par Krievijas (un ne tikai) apziņu, sirdsapziņu un zemapziņu pēdējo notikumu kontekstā," uzsver Post scriptum autori. Izrāde krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Post scriptum
JRT 15.–17.VI plkst. 19.30, 18., 19.VI, 16.–19.VIII plkst. 19 
Biļetes pārdotas 

***

Maikls Kivanuka ir viens no tiem jaunajiem dziesminiekiem, kuram ir izdevies atrast savu neatkārtojamo balsi mūzikā. Publicitātes foto 

Koncerts. Piektdien, 10. jūnijā, Siguldā uzstāsies viens no pēdējo gadu spožākajiem britu mūziķiem Maikls Kivanuka, kura skanējumā savienojas roks, soulmūzika, džezs un blūzs. Unikāls talants, izcilas dziesmas. 

Maikls Kivanuka
Siguldas pilsdrupu estrādē 10.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 45,10

***

BG vienmēr ir bijis gaismas pusē. Publicitātes foto 

Roks. Piektdien, 10. jūnijā, Rīgā un sestdien, 11. jūnijā, Liepājā uzstāsies vairāku Latvijas klausītāju paaudžu elks rokenrola leģenda Boriss Grebenščikovs ar grupu. Rīgas koncerta biļešu tirdzniecības ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainas bēgļu atbalstam Baltijas valstīs. BG ir viens no pirmajiem krievu mūziķiem, kurš ir apliecinājis, ka ir gaismas, nevis tumsas pusē, un aicina pievienoties. Guru jūsu cerības nepievils!

Boriss Grebenščikovs
VEF Kultūras pilī 10.VI plkst. 19, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 11.VI plkst. 19
Biļetes ticketbest.eu un Biļešu servisa tīklā EUR 35–100  

*** 

Viesi. Koncertdzīve Latvijā šajās dienās ir tik aktīva kā nekad agrāk – izvēle ir liela, viesmākslinieki ierodas cits pēc cita. Lielākās vietējās koncertaģentūras FBI aktuālajā piedāvājumā ir trīs koncerti klubā Palladium Rīga. Piektdien, 10. jūnijā, uzstāsies melanholiskais zviedru dziesminieks Hosē Gonsaless, kuram netrūkst fanu arī Latvijā. Pirmdien, 13. jūnijā, būs dzirdama vairāk nekā pirms divdesmit gadiem kulta slavu iemantojusī ugunīgā Ņujorkas čigānu pankroka grupa Gogol Bordello, par kuru jūsmojusi pat Madonna. 21. jūnijā savus cienītājus iepriecinās angļu dziesminieks Passenger jeb Maiks Rozenbergs – viņš patīk tiem, kas klausās melodisku folkroku.      

Koncerti
Klubā Palladium Rīga 10., 13., 21.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35–39

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja