Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Mocarts pirms Ziemassvētkiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Mocarts pirms Ziemassvētkiem

Festivālā Eiropas Ziemassvētki Rīgā un Rēzeknē lieliskais soprāns Inga Kalna un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā piedāvās kolorītu un daudzpusīgu Volfganga Amadeja Mocarta mūzikas programmu. Inga Kalna, būdama viena no spilgtākajām Mocarta operlomu interpretēm, izpildīs vokālos darbus, kas aptver plašu komponista radošā mūža periodu. Viņa dziedās ārijas no operām Mitridats, Pontas karalis, Lučo Silla, Idomeneo, Figaro kāzas, Dons Žuans un Così fan tutte. Orķestris Sinfonietta Rīga izpildīs divas Mocarta simfonijas: 17. simfonija pieder pie tā dēvētā Zalcburgas perioda, savukārt 32. simfonija līdzinās nelielai operas uvertīrai. Šovakar – Rīgā, sestdien – Rēzeknē.

Inga Kalna

Lielajā ģildē 13.XII plkst. 19 Latgales vēstniecībā Gors 15.XII plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–35 

***

 

Visas džeza krāsas

Šodien, 13. decembrī, Kaņepes kultūras centrā uzstāsies pasaulslavenais franču trompetists novators Eriks Trifā, kurš iepludina džezā hiphopa un drum’n’bass krāsas. Eriks Trifā muzicēs kopā ar latviešu bundzinieku Arti Orubu un savu tautieti perkusiju, klavieru un čella meistaru Zigfrīdu, kurš ir pazīstams arī kā mākslinieks un kinorežisors. Par lomu Zigfrīda filmā Rīga. Dublis 1 Elita Kļaviņa novembrī Lielā Kristapa pasniegšanas ceremonijā atzīta par labāko aktrisi.

Eriks Trifā

Kaņepes Kultūras centrā 13.XII plkst. 20

Biļetes Bezrindas.lv EUR 7, uz vietas – EUR 10

***

 

O!

Jau ilgus gadus svētku sezona Rīgā decembrī nav iedomājama bez šova Cabaret, kas ir latviešu atbilde Mulenrūžas un Cirque du Soleil krāšņi teatrālajiem iestudējumiem. Šoreiz skatītājus gaida izrāde Cabaret O, kas notiks kvartāla Sporta 2 lielajā zālē.

Cabaret O

Kvartālā Sporta 2 13.–30. XII plkst. 20.45

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 85

***

 

Zvaigznes mirdzums

Dzintaru koncertzāles ceturto Ziemassvētku festivālu sestdien, 15. decembrī, atklās vijoļspēles uzlecošā zvaigzne Kristīne Balanas un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Skanēs Fēliksa Mendelszona- Bartoldi Vijoļkoncerts, Džoakīno Rosīni operas Seviljas bārddzinis uvertīra, Volfganga Amadeja Mocarta Sešas vācu dejas un Franča Šūberta 5. simfonija.

Kristīne Balanas

Dzintaru koncertzāle 15.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

***

 

Estrāde dievnamā

Dziedātāja Marija Naumova, sekojot sirdsbalsij, izveidojusi apgarotu Ziemassvētku programmu Pa īstam, kura līdz 26. decembrim skanēs Latvijas dievnamos. Koncertā Marija pievēršas esības pamatvērtībām – mīlestībai, draudzībai, nesavtīgai došanai un sirds siltumam. Programmā tiek īpaši akcentēta mīlestība pret māti. Šis vēstījums caurstrāvo koncertam atlasītās Raimonda Paula, Nika Matvejeva, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča un citu autoru dziesmas, kā arī jaunas kompozīcijas. Marija Naumova uzstāsies Saldū (15.XII), Jēkabpilī (16.XII), Siguldā (21.XII), Valmierā (22.XII), Rīgā (23., 25.XII), Bauskā (26.XII). Gandrīz visas biļetes pārdotas.

Marija Naumova

Latvijas turneja līdz 26.XII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18

***

 

Pateicība meistariem

Galerijā Māksla XO notiks gleznotājas Tatjanas Krivenkovas izstāde Veltījums slaveniem gleznotājiem. Ravēšana. Viņas jaunākais darbu cikls ir atbilde mūsdienu klasiķa Anzelma Kīfera gleznai Veltījums nezināmajam gleznotājam un pateicība viņam par atbalstu un solidaritāti. "Pateicība visiem gleznotājiem, kuri ietekmējuši un attīstījuši krāsu pasauli, kādu mēs to pazīstam," piebilst Tatjana Krivenkova.

Tatjana Krivenkova

Izstāde Veltījums slaveniem gleznotājiem. Ravēšana

Galerijā Māksla XO 13.XII –15.I

 

 

Top komentāri

Nesaprotu
N
.. vai tiešām, bildējot cilvēkus, kuri nēsā bifokālās brilles, fotogāfs nevar palūgt tās noņemt? Skaista sieviete, bet ar trīsreiz mazākām actiņām. Un kāpēc? Vai nevar padomāt līdzi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja