Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Nākotne un flauta mums seko

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Nākotne un flauta mums seko

Otrdien, 4. februārī, Hanzas peronā kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Kalifornijā dzīvojošais venecuēliešu multiinstrumentālists Pedro Eustāšs diriģenta Normunda Šnē vadībā atskaņos pašmāju komponista Platona Buravicka jaundarbu Nākotne mums seko. Pedro Eustāšs izpaužas klasikā, džezā, populārajā, elektroniskajā un pasaules mūzikā. Viņš spēlē flautu un daudzus citus pūšaminstrumentus. Mūziķis ierakstījis pūšaminstrumentu partijas daudzu Holivudas filmu skaņu celiņos. Platona Buravicka jaunajā opusā skanēs pikolo, soprāna un alta flauta, armēņu duduks un Indijas tradicionālās flautas. Koncerta otrajā daļā notiks tehnomūzikas improvizācija, kurā tiks izmantoti pūšaminstrumenti, modulārie un analogie sintezatori. Improvizācijā piedalīsies Pedro Eustāšs, Platons Buravickis un Emīls Dreiblats jeb Multilux.

Koncerts

Hanzas peronā 4.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

 

***

Heroiska programma

Piektdien, 31. janvārī, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) sava galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos Gustava Mālera un Ludviga van Bēthovena mūziku. Pirmajā daļā skanēs Mālera dziesmas no cikla Zēna brīnumrags. Tās izpildīs vācu baritons Johanness Helds. Otrajā daļā klausītāji dzirdēs Bēthovena Trešo jeb Heroisko simfoniju. Šogad tiek svinēta Bēthovena 250 gadu jubileja, un viņa mūzika būs dzirdama arī turpmākajos LNSO koncertos.

LNSO

Lielajā ģildē 31.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–27

 

***

Sākums

Sestdien, 1. februārī, skatītāju vērtējumam tiks nodota režisora Elmāra Seņkova un viņa domubiedru dibinātās neatkarīgās teātra apvienības Esarte pirmā izrāde Pēdējās stundas. Tās vadmotīvs ir jaunu cilvēku satikšanās ar vecumu.

Pēdējās stundas

Dirty Deal Teatro 1.–4.II, 3.–5.III, 16.–18.IV, 8.–10.V, 2., 3.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

 

***

Dzīve ienāk teātrī

Poļu režisore Lucina Sosnovska Daugavpils teātrī iestudējusi izrādi Karamazovs (krievu valodā) pēc Fjodora Dostojevska romāna Brāļi Karamazovi motīviem. Uzveduma sagatavošanas procesā režisore divas nedēļas sarunājusies ar Daugavgrīvas cietumā ieslodzītajiem. "Tā ir godīga izrāde. Mēs esam uzaicinājuši dzīvi ienākt teātrī, un robeža starp teātri un realitāti ir gandrīz zudusi," saka Lucina Sosnovska.

Karamazovs

Daugavpils teātrī 31.I plkst. 18.30, 1.II plkst. 18, 1.III plkst. 18, 29.III plkst. 17.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5,50–9,50 

 

***

Hormonu spēle

Nedēļas nogalē Dailes teātris piedāvās divus jauniestudējumus. Laura Groza-Ķibere Lielajā zālē iestudējusi Filisas Nādžas lugu Talantīgais misters Riplijs, kas veidota pēc Patrīcijas Haismitas romāna motīviem (pirmizrāde 31. janvārī). Skatītājiem darbs ir pazīstams no režisora Entonija Mingelas 1999. gada filmas ar Džūdu Lovu un Metu Deimonu. Izrādē spēlēs Gints Grāvelis un Andris Bulis. Savukārt Mazajā zālē režisors Oļegs Šapošņikovs ir uzvedis Andžeja Saramonoviča lugu Testosterons (pirmizrāde 2. februārī). Šajā "hormonu spēlē"piedalīsies Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Aldis Siliņš, Dainis Gaidelis, Niklāvs Kurpnieks, Mārtiņš Počs un Kaspars Zāle. 

Jauniestudējumi

Dailes teātrī Talantīgais misters Riplijs Lielajā zālē no 31.I, Testosterons Mazajā zālē no 2.II.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22 

 

***

Atmiņa pārpildīta

Divus jaundarbus skatītājiem ir sarūpējis arī Rīgas Krievu teātris. Intriģējošākais no tiem ir režisora Vladislava Nastavševa un dzejnieku apvienības Orbīta sadarbības auglis – muzikāla traģikomēdija Piecas dziesmas pēc atmiņas (pirmizrāde 1. februārī). Konservatīvāk noskaņoto publikas daļu iepriecinās dziedātājas Marijas Naumovas romanču vakars Līdz gaišām asarām (pirmizrāde 5. februārī).

Jauniestudējumi

Rīgas Krievu teātrī Piecas dziesmas pēc atmiņas no 1.II, Līdz gaišām asarām no 5.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja