Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Ome iepazīstina ar draugu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Ome iepazīstina ar draugu

Dirty Deal Teatro notiks režisores Ingas Tropas un dramaturģes Lindas Rudenes jauniestudējuma Armastus (tulkojumā no igauņu valodas – mīlestība). pirmizrāde. Stāsta galvenā varone nonāk neierastā situācijā, kad ome viņu iepazīstina ar savu četrpadsmit gadu jaunāko draugu. Jauna cilvēka parādīšanās omes dzīvē liek mazmeitai palūkoties uz omi vēl neredzētā gaismā un pārvērtēt, vai abām ierastais savstarpējo attiecību modelis nav traucējis vienai otru pa īstam saprast. "Izrāde ir par mīlestību vairākos līmeņos – starp ģimenes locekļiem, starp diviem dažādiem cilvēkiem, kas ir laimīgi satikušies. Izrāde ir par mākslinieka attiecībām ar viņa darbu un kolēģiem, un radošais process kļūst par mīlestības valodu. Man ir svarīgi runāt par to, ka mīlestībai nav robežu," uzsver režisore Inga Tropa. Lomās: Maija Arvena, Inta Tirole un Jānis Skanis.

Armastus

Dirty Deal Teatro 9., 10., 17.VI, 15., 16.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Dzejnieka sirdsvārdi

Sestdien, 8. jūnijā, Arēnā Rīga notiks koncerts Dzejnieka sirdsvārdi, kas veltīts dzejnieka Jāņa Petera gaidāmajai 80 gadu jubilejai. Pirmajā daļā skanēs dziesmas no teātra izrādēm un kinofilmām, dziedās Dita Lūriņa, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Varis Vētra, Gunārs Placēns, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors un Juris Jope. Vakara otrā daļa būs superhitu laiks – uz skatuves kāps Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Igo, Ingus Pētersons, Imants Vanzovičs, Juris Vizbulis, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, Normunds Rutulis u. c.

Koncerts

Arēnā Rīga 8.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–49

***

Spoži!

No 5. līdz 16. jūnijam Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks ikgadējais Rīgas Operas festivāls. Programmā – operas Burvestība. Pajaci, Dons Paskvāle, Karmelīšu dialogi un Klīstošais holandietis. Festivālu noslēgs galā koncerts, kurā dziedās pašmāju solisti un viesmākslinieki.

Festivāls

LNO 5.–16.VI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–150

***

Izdegšanas robeža

Daugavpils teātris noslēgs sezonu ar Justīnes Kļavas lugas Tas, ko mēs nedzirdam iestudējumu (krievu valodā) Paulas Pļavnieces režijā. Izrāde uzdod jautājumu: kāpēc jauni cilvēki arvien biežāk sirgst ar izdegšanu, mentālās veselības traucējumiem un jūtas neapmierināti ar sevi. Lomās: Miroslavs Blakunovs, Žanna Lubgāne, Jurijs Losevs, Kristīne Veinšteina, Milena Savkina, Vadims Bogdanovs, Mihails Abramovs.

Tas, ko mēs nedzirdam

Daugavpils teātrī 9.VI plkst. 20, 10.VI plkst. 18.30

Biļetes pārdotas

***

Kā kustas Āzija

No 7. līdz 11. jūnijam Rīgā notiks laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot. Tā galvenā tēma būs jaunā Āzijas deja – festivālā viesosies mākslinieki, kuri pārstāv Indiju, Ķīnu, Singapūru, Filipīnas un Šrilanku. "Šajā reģionā, īpaši Indijā un Šrilankā, ir ļoti spēcīgas dejas tradīcijas. Mākslinieki, kurus varēs redzēt festivālā, neiet pret tradīcijām, bet iet tālāk, izmantojot senās ķermeniskās zināšanas," uzsver festivāla mākslinieciskā direktore Olga Žitluhina. Festivālā būs skatāmi Latvijas horeogrāfu jaundarbi – Evas Kronbergas un Jāņa Putniņa izrāde Ideal Fe[male], Andra Kačanovska solodarbs Vientuļais gans, Krišjāņa Santa un lietuviešu mākslinieces Ievas Gaurilčikaites izrāde Labrys.

Laiks dejot

Rīgā 7.–11.VI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–10

laiksdejotfestivals.lv

***

Tango melodijas

Pirmdien, 10. jūnijā, VEF Kultūras pilī vijolnieks Gidons Krēmers un orķestris Kremerata Baltica spēlēs programmu Buena Riga. Tango. Skanēs Artura Maskata, Astora Pjacollas, Georga Pelēča un norvēģu komponista Pēra Ārnes Glorvigena mūzika. Pērs Ārne Glorvigens koncertā spēlēs bandoneonu. Citi solisti būs vijolnieks Džeralds Bidva, čelliste Ģiedre Dirvanauskaite un vibrofonists Andrejs Puškarevs.

Koncerts

VEF Kultūras pilī 10.VI plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā 5–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja