Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Pavasaris ar Leonardu Bernsteinu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Pavasaris ar Leonardu Bernsteinu

Orķestra Rīga pavasara festivāls Windstream tiks atklāts svētdien, 18. martā, ar programmu, kas veltīta amerikāņu komponista un diriģenta Leonarda Bernsteina 100 gadu jubilejai. Kaspara Ādamsona diriģētajā koncertā piedalīsies dziedātāja Annija Putniņa un Latvijas Nacionālās operas solists tenors Mihails Čuļpajevs. Līdzās populārajām melodijām no Bernsteina mūzikliem Vestsaidas stāsts, Brīnišķīgā pilsēta un Kandids skanēs mazāk pazīstami komponista darbi koncertorķestrim. To vidū būs cikliskais opuss Divertisments, svīta no teatrālā skatuves darba Mesa un uvertīra Slava, kuru Bernsteins veltījis čellistam un diriģentam Mstislavam Rotropovičam. Kopumā festivāls Windstream līdz 12. aprīlim piedāvās piecus koncertus.

Koncerts

Lielajā ģildē 18.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Pagrieziet skaļāk! 

Līdz 17. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) notiks mūsdienu mūzikas festivāls deciBels. Tā mērķis ir rosināt studentus uz jauniem radošiem izaicinājumiem un eksperimentiem. Pasākumos satiekas topošie komponisti, instrumentālisti, vokālisti, džeza un etnomūziķi, skaņu režisori un klausītāji. Koncertos piedalīsies Latvijas Radio koris (16.III) un norvēģu džeza pianists Jāns Gunnars Hofs (17.III).

Decibels

JVL MA līdz 17.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

 

Spriedze

Režisors Toms Treinis Nacionālajā teātrī iestudējis mūsdienu igauņu aktiera, režisora un dramaturga Andri Lūpa komēdiju Dūja. Tā vēsta par teātra aizkulišu saspringto dzīvi. Lomās – spožākās zvaigznes (no Ģirta Jakovļeva līdz Zanei Jančevskai).

Dūja

Nacionālā teātra Aktieru zālē 15., 16., 21., 31.III plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

 

Kvartets, dīdžejs, kokle

Lielajā ģildē kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartetu uzstāsies LNSO pirmais obojists Egils Upatnieks, pirmais tubists Raivis Māgurs, koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta. Skanēs libāniešu ūda virtuoza un komponista Rabiha Abū Halila Arābu valsis stīgu kvartetam un dīdžejam, Rolanda Kronlaka Sarunas obojai un stīgu kvartetam un Alfrēda Šnitkes Trešais stīgu kvartets.

Koncerts

Lielajā ģildē 15.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Mēs joprojām esam jauni

Nedēļas nogalē, 16. un 17. martā, Liepājā notiks Latvijas simtgadei veltītais lielkoncerts Liepāja izaicina. Tajā piedalīsies 500 jauniešu, kuri pārstāv četrpadsmit mūzikas un deju kolektīvu no visas Latvijas. Uzvedumu iestudējis režisors Intars Rešetins. Jaunieši uzstāsies kopā ar Jāni Aišpuru, Valteru Pūci, Uldi Marhileviču, Anci Krauzi, Žoržu Siksnu, Daumantu Kalniņu, Ivo Fominu, Andri Ērgli, Kristīni Prauliņu, reperi Viņu un citiem viesmāksliniekiem. Skanēs populāras pašmāju autoru kompozīcijas, tiks demonstrēti deju numuri un citi pārsteigumi. Speciāli šim koncertam grupas My Radiant You līderis Jānis Driksna kopā ar Liepājas jauniešiem radījis skaņdarbu Vēja dziesma.

Liepāja izaicina

Liepājas Olimpiskā centra arēnā 16., 17.III plkst. 19.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 5

***

 

Apspiestas alkas

Ģertrūdes ielas teātrī tapis Henrika Ibsena lugas Heda Gablere jauniestudējums. Pirmizrāde – 17. martā. Hedu nav sagūstījušas sabiedrības normas, viņa pati sevi tām ir atdevusi. Viņa sapņo par neierobežotu brīvību, taču allaž atrodas kāds iemesls, kas liek apspiest šīs alkas… Izrādes Heda radošā komanda – Iveta Pole, Inga Alsiņa-Lasmane, Andris Bulis, Gatis Gāga, Edgars Samītis un Liena Šmukste.

Heda

Ģertrūdes ielas teātrī 17.III plkst. 19, 24., 25.IV plkst. 19

Biļetes biletes.git.lv EUR 7–11

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja