Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Saldā dzīve ar labāko dziedātāju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Saldā dzīve ar labāko dziedātāju

Šovakar kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēts visā pasaulē dievinātā vācu tenora Jonasa Kaufmaņa koncerts, kas jūlijā tika ierakstīts 18 000 skatītāju klātbūtnē Berlīnes brīvdabas estrādē Waldbühne. Dziedātājs uzstājās Berlīnes Radio simfoniskā orķestra un diriģenta Johena Rīdera pavadījumā, viņš izpildīja operu ārijas un itāļu dziesmas no albuma Dolce Vita (2016). Jonasam Kaufmanim uz skatuves pievienojās gruzīnu mecosoprāns Anita Račvelišvili. Programmā tika iekļauti fragmenti no Amilkāres Ponkjelli operas Džokonda un Pjetro Maskanji Zemnieka goda, kā arī dziesmas Caruso, Il canto, Torna a Surriento un Volare. Jonass Kaufmanis Latvijā vēl nav uzstājies, taču viņa harismu var sajust, arī baudot koncerta ierakstu. Nākamā tikšanās ar mākslinieku – 27. oktobrī, kad Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Džakomo Pučīni opera Meitene no rietumiem.

Jonass Kaufmanis

Kinoteātrī Kino Citadele 30.VIII plkst. 18.30

Biļetes EUR 11,20 

***

 

Tikai jaundarbi

Garīgās mūzikas festivālā 4. septembrī notiks latviešu komponistu pirmatskaņojumu vakars. Valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā izpildīs grupas Framest līdera Jāņa Ķirša opusu Ādams un Ieva, Platona Buravicka Dziesmas par zemi, dziesmas par māju, ansambļa Latvian Voices dalībnieces Lauras Jēkabsones darbu, kas veltīts stāstam par Lilitu ( Ādama pirmā sieva pēc senebreju mitoloģijas), un Vestarda Šimkus mesu korim un instrumentālam trio (klavieres, čells, vijole).

Koncerts

Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā 4.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Menuets

Svētdien, 2. septembrī, Dzintaru koncertzālē skanēs Imanta Kalniņa mūzika. Koncerta pirmajā daļā uzstāsies grupa Turaidas Roze un LU absolventu koris Jubilate. Otrajā daļā uz skatuves kāps apvienība Menuets, kura šogad svin 50 gadu jubileju.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 2.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

 

Ceļojums laikā

Dailes teātris 2018./2019. gada sezonu atklās ar jauniestudējumu visai ģimenei – Justīnes Kļavas darbu Planēta nr. 85, kuru iestudējis Dmitrijs Petrenko. Kāds puisis iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus. Lomās: Gints Andžāns, Mārtiņš Počs, Ērika Eglija, Dārta Daneviča, Niklāvs Kurpnieks, Olga Dreģe, Ivars Auziņš, Artūrs Dīcis un Sarmīte Rubule.

Planēta nr. 85

Dailes teātra Lielajā zālē 1., 2., 3.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–17

***

 

Mežonīgā jauda

Sestdien, 1. septembrī, Dzintaru koncertzālē grupa Dagamba un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā piedāvās programmu #LudwigVan-Rammstein. Tajā skanēs Ludviga van Bēthovena un rokgrupas Rammstein mūzika. Bēthovena kompozīcijas kļūs par rokmūziku, savukārt Rammstein melodijas iegūs akadēmisku skanējumu. "Interesanti ir mainīt lomas: Bēthovens sāk skanēt kā klasisks roka gabals, un Rammstein pārtop akadēmiskā simfonijā," uzsver Dagamba līderis čellists Valters Pūce. Grupas pianists Dainis Tenis piebilst: "Mums ir interesanti atklāt, cik skaista un melodiska ir Rammstein mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus."

Dagamba

Dzintaru koncertzālē 1.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Pusmūža drāma

Režisors Alvis Hermanis Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis amerikāņu dramaturga Treisija Letsa jauno lugu Linda Vista (pasaules pirmizrāde notika pērn aprīlī Čikāgā). Darba tēma ir pusmūža cilvēku drāma mūsdienu sabiedrībā. Galveno lomu atveidos Andris Keišs. Pārējās lomās: Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Gundars Āboliņš, Sandra Kļaviņa, kā arī divi pieaicinātie aktieri Jānis Skutelis un Grieta Aminata Diarra.

Linda Vista

JRT Mazajā zālē 1., 2., 4., 5., 6.IX plkst. 18

Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja