Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Šie tēli turpina dzīvot mūsos

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Dailes teātrī tapis režisora Viestura Kairiša jauniestudējums Spīdolas nakts. Iedvesmojoties no Raiņa lugām, dramaturgs Matīss Gricmanis ir radījis darbu, kas reflektē par Raini kā izteikti strīdīgu personību. Tas ir stāsts par ģēniju, kura pretrunas radīja tik spēcīgus tēlus un varoņus, ka tie turpina dzīvot mūsos vēl šodien. Mūziku izrādei komponējis Uģis Prauliņš. Lomās: Arturs Krūzkops (Rainis), Artūrs Skrastiņš (Līkcepure), Ieva Segliņa (Spīdola), Katrīna Griga (Dedze), Kaspars Dumburs (Lāčplēsis), Dārta Daneviča (Laimdota), Toms Veličko (Kangars), Madara Viļčuka (Žagata), Marta Lovisa Jančevska (Cielava), Mārtiņš Meiers (Melnais Bruņinieks/Čičerins), Indra Briķe (Aspazija), Juris Bartkevičs (Andrejs Pumpurs), Imants Strads (Andrievs Niedra), Meinards Liepiņš (Fallijs), Olga Dreģe vai Lidija Pupure (Anniņa).

Spīdolas nakts
Dailes teātrī 16., 17.XI plkst. 19, 19.XI plkst. 15, 1.XII plkst. 19, 2., 16.XII plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–45

***

Likā Debargs ir pazīstams kā mūziķis filosofs, kurš veido idejām bagātas konceptuālas programmas. Foto – Sesila Šabēra

Solo. Pirmdien, 20. novembrī, ar solokoncertu Rīgā uzstāsies pasaulē iecienītais franču pianists, viens no orķestra Kremerata Baltica labākajiem draugiem un sadarbības partneriem Likā Debargs. Viņš ir pazīstams kā mūziķis filosofs, kurš veido idejām bagātas konceptuālas programmas. Šoreiz koncerta divās daļās negaidītā kombinācijā Likā Debargs spēlēs Gabriela Forē, Friderika Šopēna un Ludviga van Bēthovena opusus. To vidū būs arī Mēnesnīcas sonāte.

Likā Debargs
Lielajā ģildē 20.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–50 

***

Turneja. Līdz 10. decembrim Latvijā turpināsies grupas The Sound Poets akustiskā koncertsērija Pie vienas uguns. Kolektīva labākās dziesmas intīmā gaisotnē skanēs Cēsīs, Ulbrokā, Limbažos, Talsos, Slampē, Kuldīgā un Bauskā.  

The Sound Poets
Latvijas pilsētās līdz 10.XII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30

***

Aktrise Guna Zariņa izdzīvos Montas Kromas ritmisko un juteklisko dzeju. Foto – Kristaps Kalns

Notikums. Šovakar kultūras telpā Hanzas perons notiks dzejkoncerts Dzeltens trotuārs, kurā dzejnieces urbānistes Montas Kromas daiļrades un personības iedvesmotas komponistes Annas Veismanes mūzikas pavadījumā autores oriģinālo, ritmisko un juteklisko dzeju izdzīvos aktrise Guna Zariņa. Viņai līdzās būs spoži mūziķi – flautiste Maija Zandberga, pianists Rihards Plešanovs un fagotists Jānis Semjonovs.

Dzeltens trotuārs
Hanzas peronā 16.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30

***

Klasika. Piektdien, 17. novembrī, Liepājā notiks valsts svētku koncerts Latvijai 105, kurā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Programmas nagla būs Zigmara Liepiņa Klavierkoncerta pirmatskaņojums – to spēlēs pianists Andrejs Osokins. "Klavierkoncertā ir ļoti personisks vēstījums, kurā liriska mūzika mijas gan ar dramatiskām, gan izteikti ironiskām epizodēm. Viss kā dzīvē!" saka Zigmars Liepiņš. Skanēs arī Ādolfa Skultes Devītā jeb Dramatiskā simfonija un Jāņa Ivanova simfoniskais tēlojums Lāčplēsis. Koncerta tiešraide būs pieejama bez maksas visā pasaulē platformā digitalaisdzintars.lv.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 17.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

Savos priekšnesumos Makss Kūpers ievelk klausītājus smalkos skaņas un attēlu tīklos. Publicitātes foto 

Viesis. Piektdien, 17. novembrī, Rīgā notiks slavenā britu elektroniskās mūzikas mākslinieka Maksa Kūpera šovs. Savos priekšnesumos viņš ievelk klausītājus smalkos skaņas un attēlu tīklos. Makss Kūpers veido instalācijas, piedalās starpdisciplināros projektos, sadarbojas ar zinātniekiem un arhitektiem, īsteno eksperimentus, kuros saplūst realitāte un digitālās tehnoloģijas, bet nekad neaizmirst par emocijām.

Makss Kūpers
Hanzas peronā 17.XI plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja