Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Trompetes virtuozs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Trompetes virtuozs

Piektdien, 21. februārī, Lielajā ģildē festivālā Vīnes klasika orķestris Sinfonietta Rīga maestro Normunda Šnē vadībā uzstāsies kopā ar franču trompetistu Romēnu Lelē (attēlā), kurš spēlēs solo Jozefa Haidna Koncertā trompetei un orķestrim. 26 gadu vecumā Romēns Lelē saņēmis prestižo Francijas balvu Victoires de la Musique kategorijā Gada jaunais mūziķis. Vēl koncertā skanēs Franča Šūberta Pirmā simfonija, Arnolda Šēnberga Otrā kamersimfonija un Žana Batista Arbāna variācijas Venēcijas karnevāls.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 21.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

 

***

Mīlestība, apsēstība, kaisle

Latvijas Nacionālās operas (LNO) repertuārā atgriežas viens no savulaik iespaidīgākajiem režisora Andreja Žagara iestudējumiem – Pētera Čaikovska Pīķa dāma. 2005. gadā tapušās izrādes atjaunojumu veido diriģents Mārtiņš Ozoliņš un režisors Juris Žagars. Pīķa dāma guvusi panākumus Latvijā un LNO viesizrādēs Bordo un Luksemburgā. Emocionāli nospriegotajā izrādē, kuras darbība notiek Sanktpēterburgā XXI gadsimta sākumā, Andrejs Žagars izstāstīja aizraujošu stāstu par mīlestību, apsēstību un kaisli. Šajā sezonā Pīķa dāmā dziedās spoži solisti: Hermani atveidos Sergejs Poļakovs un Georgs Onjani, Lizu – Anna Bondarenko, Inna Kločko un Vida Miknevičūte, grāfieni – Ilona Bagele un Andžella Goba, Tomski – Vladislavs Suļimskis, Poļinu – Zanda Švēde, Jeļecki – Jānis Apeinis un Rinalds Kandalincevs.

Pīķa dāma

LNO 20., 22.II, 26.III, 6., 12.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–50 

 

***

Hiti

Trešdien, 26. februārī, Arēnā Rīga uzstāsies veiksmīgā vācu producenta Franka Pētersona izveidotais ansamblis Gregorian, kurš jau divdesmit gadu gregorisko dziedājumu manierē izpilda hitus no U2, Rammstein, AC/DC, Coldplay, Leonarda Koena un Fila Kolinsa repertuāra.

Gregorian

Arēnā Rīga 26.II plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35,20–50,20

 

***

Vai esam līdzīgi?

Piektdien, 21. februārī, Dirty Deal Teatro pie skatītājiem nonāks mākslinieces Kates Krolles un režisora Valtera Sīļa izrāde Izskatās, ka tu mirsi. Būdami līdzautori un izpildītāji, šajā kopdarbā viņi meklē, ko jaunu par sevi var uzzināt, pazaudējoties otra biogrāfijā. Vai cilvēku domas ir individuālas, vai divas biogrāfijas var saplūst vienā, vai katrs no mums ir unikāls tajā veidā, kā pavadām savu dzīvi?

Izskatās, ka tu mirsi

Dirty Deal Teatro 21., 22.II, 15., 16.III, 5., 6.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

 

***

Sakārtojam pasauli

Režisors Andrejs Jarovojs Ģertrūdes ielas teātrī ir iestudējis izrādi Malkas ceļi. Andrejs Jarovojs īpašu uzmanību pievērš tēlainai skatuves valodai, dažādu zīmju saspēlei un personiskai komunikācijai ar skatītāju. Malkas ceļos režisors atgriežas pie teātra, kas nav balstīts tekstā. Fiziska un vizuāla izrāde, kurā, spēlējoties ar koksnes materialitāti, simetriju un asimetriju, radošā komanda (tajā darbojas arī Edgars Samītis, Rūdolfs Gediņš un Rūdolfs Bekičs) poētiskā veidā runā par cilvēku un kultūru, pētot vecā un jaunā līdzāspastāvēšanas noteikumus, savstarpējās attiecības. Šī ir izrāde mandala par cilvēka nebeidzamajiem centieniem sakārtot pasauli un īslaicīgajām uzvarām šajā procesā.

Malkas ceļi

Ģertrūdes ielas teātrī 23.II plkst. 17, 24.II plkst. 19, 12., 13.III, 23.IV plkst. 19

Biļetes biletes.git.lv EUR 12

 

***

Kamermūzikas pērles

Ceturtdienas, 29. februāra, vakarā Lielajā ģildē uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) klaviertrio – vijolnieks Indulis Cintiņš, čelliste Dace Zālīte-Zilberte un pianists Mārtiņš Zilberts. Viņiem pievienosies vijolnieks Sandis Šteinbergs. Skanēs Tālivalža Ķeniņa kamermūzikas pērle – Baham veltītais Concertino barocco divām vijolēm, Johannesa Brāmsa Trešais klaviertrio un Ēriha Volfganga Korngolda Svīta.

LNSO klaviertrio

Lielajā ģildē 20.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13–21

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja