Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Veltījums kokiem un cilvēkiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Veltījums kokiem un cilvēkiem

No 6. līdz 12. septembrim Rīgā notiks 14. Starptautiskais Jaunā teātra festivāls Homo Novus. Programmā – četrpadsmit izrāžu, to vidū septiņi jaundarbi. Šovakar festivālu atklās Annas Ķirses un Andra Kalnozola īsizrāde Koku opera. Pilsēta (ieeja bez maksas) – veltījums mūsu pilsētas kokiem tiem nelabvēlīgā laikā. Cilvēka un dabas attiecību tēmai pievēršas arī režisora Viestura Meikšāna un britu komponista Olivera Līsa jaunā opera Nezināmais nezināmais un vēl viens starptautiskas mākslinieku komandas kopdarbs – Kristas Burānes un Endija Fīlda izrāde Noktirne, kas aicina doties pilsētā krēslas stundā, raugoties pasaulē dzīvnieka acīm. Festivāla pasākumi aptvers tuvējo Pārdaugavu (teātra Dirty Deal jaunās telpas un RISEBA Arhitektūras un mediju centrs H2O) un vedīs skatītājus arī uz Ķengaragu un Sarkandaugavu.

Homo Novus

Rīgā 6.–12.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

www.homonovus.lv 

***

Suminām Bernsteinu 

Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla noslēguma koncerts, kas sestdien, 8. septembrī, skanēs Rīgas Domā, būs veltīts amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina simtgadei. Šī būs unikāla iespēja dzirdēt Bernsteina Čičesteras psalmus, Missa brevis un Serenādi vijolei, stīgu orķestrim, arfai un perkusijām. Koncertā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, vijolnieks Sandis Šteinbergs un kontrtenors Stīvens Sunho Čojs no Šveices. Pie diriģenta pults – Māris Sirmais.

Koncerts

Rīgas Domā 8.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

Drāma 

Piektdien, 7. septembrī, Daugavpils teātris atklās 2018./2019. gada sezonu ar Annas Brigaderes lugu Raudupiete. Režisors Juris Jonelis. Raudupieti atveidos Kristīne Veinšteina, Kārli – Vadims Bogdanovs.

Raudupiete

Daugavpils teātra Eksperimentālajā zālē 7.IX plkst. 18.30, 8.IX plkst. 18, 14.X plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9,50

***

Nākotnes laupījums

Vācu režisors Gecs Leinevēbers Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis izrādi Latviešu laupītāji, kuras pamatā ir Frīdriha Šillera luga Laupītāji. Izrādes darbība risinās tuvā nākotnē. Aktieru grupa meklē zudušo spēku, mēģinot vēlreiz iestudēt Šillera Laupītājus. Lomas atveido Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Ģirts Krūmiņš, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Jevgēnijs Isajevs un Toms Veličko.

Latviešu laupītāji

JRT Lielajā zālē 9.IX plkst. 18, 11., 12., 13.IX plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

Politiskie pavērsieni

Sestdien, 8. septembrī, Liepājas teātris piedāvās 112. sezonas pirmo jauniestudējumu Liepāja – Latvijas galvaspilsēta. Dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces īpaši Liepājas teātrim radīto lugu iestudējis Valters Sīlis. Dramaturģisko materiālu veido stāsti, kas atrasti 1919. gada periodikā par notikumiem Liepājā, kad tur darbojās Latvijas Pagaidu valdība ar Kārli Ulmani priekšgalā. "Mana vēlme, atgriežoties šajā Latvijas valstij nozīmīgajā laikā, ir runāt nevis par politiskajām intrigām, bet par to, kā šīs intrigas un politiskie pavērsieni atbalsojās ikviena cilvēka dzīvē. Lai arī izrāde skar nopietnus jautājumus, tā nebūs drūma," sola Valters Sīlis.

Liepāja – Latvijas galvaspilsēta

Liepājas teātris 8., 9.IX plkst. 18, 11.IX plkst. 19, 29.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18

***

Jaunrades kults

Svētdien, 9. septembrī, Ventspilī uzstāsies leģendārais amerikāņu stīgu kvartets Kronos, bez kura jau ilgāk nekā 40 gadu nav iedomājama akadēmiskās mūzikas attīstība. Viens no galvenajiem ansambļa mērķiem vienmēr ir bijis jaunrades veicināšana. Ventspilī kvartets Kronos atskaņos Dena Bekera, Lorijas Andersones, Terija Railija, Omara Suleimana, Džona Koltreina, Maikla Gordona un citu autoru opusus.

Kronos Quartet

Ventspils Teātra namā Jūras vārti 9.IX plkst. 17

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja