Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi: Kustēsimies laikmetīgi!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kustēsimies laikmetīgi!

25. maijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē astoto reizi notiks baleta vakars Iespējams… Uzmanības centrā būs jaunie horeogrāfi un dejotāji. Skatītāji redzēs jaundarbus, kurus iestudējuši Elza Leimane, Anastasija Blažnova, Antons Freimans, Jevgeņija Trautmane, Raimonds Martinovs, Aleksandra Astreina un Milana Komarova. Fragmentus no klasiskajiem baletiem (Apburtā princese, Žizele, Korsārs, Karmena) dejos Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki. Programma Iespējams… ir kļuvusi par būtisku impulsu jaunajiem horeogrāfiem un veicinājusi viņu darbu iekļaušanu Latvijas Nacionālā baleta repertuārā. Nākamajā pavasarī uz LNO lielās skatuves tiks pirmizrādīts Elzas Leimanes iestudētais viencēliens Nestāsti man pasakas pēc Imanta Ziedoņa pasaku motīviem un Antona Freimana Hamlets.

Iespējams…

LNO Jaunajā zālē 25.V plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10 

***

 

Jutekliskā mistiķe

Otrdien, 29. maijā, Viļņā uzstāsies viena no spilgtākajām alternatīvās popmūzikas dziedātājām Like Lī. Losandželosā dzīvojošā zviedru māksliniece iepazīstinās ar sava ceturtā albuma so sad so sexy materiālu. Albums iznāks 8. jūnijā. Jau desmit gadu Like Lī priecē klausītājus ar novatorisku, izsmalcinātu, mistikas un jutekliskuma piesātinātu mūziku. Viņas pirmais un vienīgais koncerts Baltijā ir notikums, kuru nedrīkst palaist garām.

Like Lī

Koncertzālē Compensa Viļņā 29.V plkst. 20

Biļetes  bilietai.lt

EUR 40–52

***

 

Sezona

Piektdien, 25. maijā, Rīgas brīvdabas koncertu sezonu Lucavsalā atklās talantīgais popmūzikas un R&B izpildītājs, Lielbritānijas šova The X Factor uzvarētājs Džeimss Arturs. Pirms vakara galvenā varoņa uz skatuves kāps Intars Busulis un grupa Carnival Youth.

Džeimss Arturs

Lucavsalā 25.V no plkst. 18.30

Ieeja bez maksas

***

 

Likteņa ironija

Piektdien, 25. maijā, Ģertrūdes ielas teātrī notiks jauniestudējuma Anna. Люболь pirmizrāde. Režisores debitantes Marijas Linartes darbs, kas veidots pēc Ļeva Tolstoja dramatiskā romāna Anna Kareņina motīviem, tiek pieteikts kā "Annas Kareņinas mīlestības traģēdija ironiski rotaļīgā atmosfērā". Lomās: Artis Drozdovs, Kaspars Dumburs, Pauls Iklāvs, Iveta Pole, Edgars Samītis un Liena Šmukste.

Anna. Люболь

Ģertrūdes ielas teātrī 25.V plkst. 19, 26.V plkst. 18.30, 8.VI plkst. 20

Biļetes biletes.git.lv EUR 5–9

***

 

Anneles piedzīvojumi

No 25. maija bērnus un vecākus uz Valmieras teātri aicina Annele, lai kopā dotos piedzīvojumos pa Tērvetes apkārtni izrādē Dievs. Daba. Darbs. "Mans uzdevums ir radīt empātiju, lai bērni dzīvo līdzi Annelei viņas pasaulē, un spēlējoties, caur vārda burvības atklāšanu, izlasīt visu Annas Brigaderes grāmatu," saka režisors Jānis Znotiņš. Anneli atveidos Inese Pudža. Šajā izrādē Jānis Znotiņš turpina Staburaga bērnos aizsākto – balstoties uz latviešu literatūras kanonā iekļautajiem darbiem, režisors rada aizraujošu, brīnumu pilnu pasauli.

Dievs. Daba . Darbs

Valmieras teātra Mansarda zālē 25., 26.V plkst. 18.30, 29.V plkst. 11, 8.VI plkst. 18.30, 10.VI plkst. 13

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Tilts uz pagātni

Režisore Ināra Slucka Nacionālajā teātrī iestudējusi Pētera Pētersona un Raimonda Paula muzikālo melodrāmu Man 30 gadu. Izrāde būs ieturēta 60. gadu estētikā. Maestro melodiju pavadījumā (pie klavierēm – pats autors!) izskanēs stāsts par tilta celtniekiem trīsdesmitgadniekiem. Lomas atveidos Dita Lūriņa, Gundars Grasbergs, Zane Dombrovska, Egils Melbārdis, Agnese Cīrule, Raimonds Celms un citi.

Man 30 gadu

Nacionālajā teātrī 24., 25., 29.–31.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–23

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja