Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas izpletņlēcējiem 4. vieta gaisa akrobātikas sacensībās

Latvijas izpletņlēcēju komanda "DnB Nord Wingsuit" ir atgriezusies no Beļģijas pilsētas Spa, kur ieguvusi ceturto vietu Starptautiskās wingsuit gaisa akrobātikas sacensībās kopvērtējumā un pirmo vietu – privātu komandu konkurencē.

Komandas dalībnieki Daiga Martiševska, Kaspars Sproģis un Raitis Saulītis, un mūsējie bija pati jaunākā komanda šajās sacensībās gan vecuma, gan sportistu lēcienu skaita ziņā. Sacensībās bija pārstāvētās visas spēcīgākās rūpnīcu komandas un to sastāvā piedalījās sportisti no ASV, Lielbritānijas, Francijas, Dānijas, Beļģijas, Nīderlandes, Latvijas un citām valstīm. Pirmo līdz trešo vietu ieguva wingsuit tērpu ražotājkomandas, kuru kopējais lēcienu skaits pārsniedz vairākus tūkstošus.

Šīs bija pirmās wingsuit sacensības pasaulē, kur tika vērtēta izpletņlēcēju akrobātika, triki, savstarpējā lidojuma atraktivitāte un precizitāte. Sacensību nolikums paredz, ka komandā startē trīs izpletņlēcēji. Divi izpletņlēcēji veido akrobātiskās figūras, kamēr trešais notiekošo filmē. Arī pats operators pārvietojas 3D plaknē, veidojot aizraujošu video materiālu.

''International Artistic Wingsuit Competition'' sacensības tiks organizētas arī nākamgad, un patlaban sacensību nolikums un video rezultāti tiek saskaņoti ar FAI (Fédération Aéronautique Internationale - Pasaules Gaisa sporta veidu federāciju), lai sacensību noteikumus iekļautu oficiālo gaisa sporta veidu sarakstā un pēc šī nolikuma tās varētu organizēt arī citās valstīs.

''DnB Nord Wingsuit'' komandas tālākie sezonas plāni ir treniņi un sevis pilnveidošana Jelgavas lidlaukā, gatavojoties nākamajām starptautiskajām sacensībām un festivāliem. Jūnijā plānota komandas piedalīšanās Eiropas 2008. gada lielākajā wingsuit sporta festivālā ''Gap Vector Festival'' Francijā, ko organizē vieni no wingsuit disciplīnas aizsācējiem – pasaulslavenā Francijas komanda ''Soul Flyers''. " 2007. gada vasarā ''DnB Nord Wingsuit'' ar lieliskiem rezultātiem piedalījās starptautiskā izpletņlēkšanas pasākumā ''AN- 72 Boogie'', Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja